Diari La Veu del País Valencià
Sanitat assumeix el copagament de menors adscrits a un SIP amb rendes inferiors a 18.000€
RedactaVeu / València

El president Ximo Puig i la consellera Carmen Montón han presentant aquest dilluns aquesta mesura que entrarà en vigor el pròxim 14 de febrer, i que suposarà una inversió de 8 milions d’euros a l’any. Aquest decret se suma així al que ja evitava els efectes del copagament per als pensionistes amb rendes baixes i a persones amb diversitat funcional.

D’aquesta manera, es pretén que cap menor al País Valencià ”per la seua situació econòmica o administrativa es quede sense tractament”, ha assenyalat la consellera de Sanitatt, que ha advertit al Govern de Rajoy: “res ni ningú ens farà desistir d’habilitar ajudes o augmentar el seu àmbit d’aplicació”.

Més de 400.000 beneficiaris

En total, són potencials beneficiaris de les ajudes un total de 404.647 menors residents al País Valencià. D’ells, 399.974 són menors d’edat associats a titulars de targetes amb nivells de renda baixa i 4.673 són menors d’edat no registrats ni autoritzats a residir a l’Estat espanyol considerats com a beneficiaris d’assistència sanitària en situacions especials. Els menors paguen el 40% del cost dels medicaments, però ara seran gratuïts per a aquests col·lectius. En aqueix sentit, per a accedir a aquestes ajudes no es valora el nivell de renda de la unitat familiar sinó del titular de la targeta SIP a la qual està adscrit el menor perquè l’usuari “no haja de realitzar cap tràmit administratiu”.

Montón ha explicat que aquests 8 milions provenen de “l’estalvi aconseguit per una millor gestió” ja que la sanitat “no és cara, és car és gestionar malament, el descontrol i la corrupció”. No obstant açò, ha advertit que els recursos “sempre seran insuficients mentre la nostra autonomia no reba un finançament just”.

En aqueix sentit, ha recalcat que si fa dues setmanes el Govern de Rajoy va ser “rotund” en la seua intenció de mantenir el copagament farmacèutic, amb “aquesta mateixa contundència el Govern valencià manté les ajudes” que es van iniciar amb la recuperació de la universalitat de l’atenció sanitària i amb l’assumpció del copagament er als col·lectius més vulnerables perquè “és una prioritat entre les prioritats”.

El president Puigen l’acte de presentació del nou decret. Foto: GVA.

De la mateixa manera, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha aclarit que el Consell “no vol una confrontació” amb el Govern de Rajoy, però que aquesta mesura “no és una ocurrència ni una improvisació” sinó que persegueix “millorar la salut de la societat valenciana”. Puig ha recalcat que la despesa sanitària “no és una despesa sinó una inversió” i que les societats que “evolucionen millor són aquelles amb més cohesió social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa