Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Montcada expulsa un veí del ple per dir en veu alta País Valencià
ACN / Montcada

Medina va procedir a expulsar el veí, un fet que va provocar l’abandonament del ple municipal per part de tots els grups de l’oposició, PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià. L’expulsió es produeix un dia més tard que la majoria absoluta del PP en Les Corts Valencianes aprovara un text en què es resol no tramitar cap iniciativa parlamentària que es refereisca al territori com a País Valencià.

Els fets es van produir en el transcurs de la intervenció del regidor d’Hisenda quan després d’interrupcions per part dels assistents al ple, l’alcalde alerta que si algú no està d’acord que abandone el ple i adverteix “qui torne a interrompre li hauré de dir que abandone el ple”.

Quan el regidor reprén la seua intervenció i es refereix a l’entrada del PP en el govern “de la Comunitat Valenciana, no del País Valencià”, algú del públic reivindica en alt “País Valencià!”, fet pel qual, l’alcalde Juan José Medina procedeix a expulsar-lo dient-li “pot abandonar el ple?”.

Medina posteriorment explica “li he dit que abandone el ple, s’ha aixecat i ha marxat, no he dit res més”. Després de l’expulsió, Medina remarca que la denominació oficial del territori és ʹComunitat Valencianaʹ tal i com apareix a l’Estatut, “els agrade o no” i afegeix que “a l’esquerra li molesta, però nosaltres sempre hem dit Comunitat Valenciana”.

“El preàmbul de l’Estatut només diu que en el seu moment es va poder denominar País Valencià, però la denominació oficial d’aquesta magnifica comunitat és Comunitat Valenciana, i a qui no li agrade, ja sap què ha de fer, acceptar la democràcia amb el mateix tarannà que ho fem la resta de ciutadans”, va assenyalar l’alcalde.

Bloc Nacionalista Valencià. Montcada.

Comparteix

Icona de pantalla completa