El PP encara viu el dia de la marmota: ‘El valencià és un idioma diferent al català’

Les Corts debat aquest dimecres una proposició no de llei del grup popular per reivindicar el secessionisme lingüístic


Xavier Pérez / València.

“De nou, es posa en dubte la independència idiomàtica i la  legitimitat com a llengua autòctona del valencià. I ja està bé”. La història d’autoodi, supremacisme i ignorància es tornarà a repetir aquest dimecres en les Corts de la mà del PP valencià que portarà a debat, amb frases com la que encapçala l’article, una Proposició no de Llei, signada per Maria José Català i Jorge Bellver, arran de la petició feta pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid al Consell de les Llengües Oficials de l'Estat perquè aclarisca "si el valencià i el català són llengües diferents".

El PP demana que les Corts defensen “de forma contundent, per tots els mitjans que estiguen al seu abast”, que “l'idioma valencià és l'idioma oficial de la Comunitat Valenciana i que és un idioma diferent i autònom de qualsevol altra llengua i concretament del català”.

En l’argumentació dels populars es fa referència al fet que “la Constitució espanyola, d’on deriva el nostre estatut, manifesta en el punt 2 de l’article 3, després d’afirmar  que ‘el castellà és la llengua espanyola oficial de l’Estat’, que “les altres llengües espanyoles seran també oficials en  les respectives comunitats autònomes d’acord amb els seus estatuts”.

I remata la proposta: “La  riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya  és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció, i això és el que exigim en aquesta proposició, respecte i protecció a l’idioma valencià, respecte a la seua  identitat independent i autònoma respecte de qualsevol altre”.
 

La Veu
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat