El PP encara viu el dia de la marmota: ‘El valencià és un idioma diferent al català’

Les Corts debat aquest dimecres una proposició no de llei del grup popular per reivindicar el secessionisme lingüístic


Xavier Pérez / València.

“De nou, es posa en dubte la independència idiomàtica i la  legitimitat com a llengua autòctona del valencià. I ja està bé”. La història d’autoodi, supremacisme i ignorància es tornarà a repetir aquest dimecres en les Corts de la mà del PP valencià que portarà a debat, amb frases com la que encapçala l’article, una Proposició no de Llei, signada per Maria José Català i Jorge Bellver, arran de la petició feta pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid al Consell de les Llengües Oficials de l'Estat perquè aclarisca "si el valencià i el català són llengües diferents".

El PP demana que les Corts defensen “de forma contundent, per tots els mitjans que estiguen al seu abast”, que “l'idioma valencià és l'idioma oficial de la Comunitat Valenciana i que és un idioma diferent i autònom de qualsevol altra llengua i concretament del català”.

En l’argumentació dels populars es fa referència al fet que “la Constitució espanyola, d’on deriva el nostre estatut, manifesta en el punt 2 de l’article 3, després d’afirmar  que ‘el castellà és la llengua espanyola oficial de l’Estat’, que “les altres llengües espanyoles seran també oficials en  les respectives comunitats autònomes d’acord amb els seus estatuts”.

I remata la proposta: “La  riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d’Espanya  és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció, i això és el que exigim en aquesta proposició, respecte i protecció a l’idioma valencià, respecte a la seua  identitat independent i autònoma respecte de qualsevol altre”.
 

La Veu
 

Comentaris

Joan València
31.

A Portugal la rivalitat entre Porto i Lisboa no ha impedit la unitat de la nació portuguesa, al nostre país històric la rivalitat entre Barcelona i València ha estat una estocada de mort a la unitat de la nació catalana, Les dues burgesies la valenciana i la barcelonina representen històricament la pitjor burgesia d'Europa, enmig de la qual Castella va treure'n profit. llevar la capitalitat de Barcelona i València i sotmetre-la a Madrid.

  • 2
  • 0
Joan València
30.

El període en que el PP ha estat al poder al país valencià ha estat un dels més durs del tardofranquisme, introduint polítiques càssiques del feixisme imperialista espanyol franquista. El terreny ja l'havia preparat el PSOE tardofranquista del Lerma amb les seues polítiques colonialistes de submissió a l'imperi

  • 3
  • 0
Jordiet Elda
29.

Ja se sap que el volen poc, els populars al valenciàm dic. Ara a més de poc. el volen orfe i tacat.
També pensen que si fan una llei que declare que valencià no es català, deixarà de ser-ho. La lleu té el poder de dor, peró no el de fer esdevenir. Només pot cambiar-li el nom. I així els peperos seràn feliços, si els deixem, clar

  • 3
  • 0
andreumas22
28.

Frase dita en su perfecto castellano com no.Els que diuen cuidar de la llengua no soles no la utilitzen tambe la maltratacten i diuen que la supremacia esta en su castellano.

  • 6
  • 0
espardenya València
27.

Si la Generalitat defensa la nostra llengua, el PP diu que discrimina i margina al castellà. Així són i fan els botiflers.

  • 11
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat