Bonig considera que el decret de plurilingüisme és 'l’avantsala de la immersió lingüística'

El PPCV eleva al Congrés dels Diputats espanyol la seua oposició a aquesta normativa, que també serà presentada a les Corts Valencianes


ACN / València

El PPCV ha presentat aquest dimarts al Congrés dels Diputats espanyol una iniciativa parlamentària “en favor de la llibertat i en contra del xantatge lingüístic del Consell” arran del decret de plurilingüisme, aprovat pel govern valencià fa dues setmanes. 

En declaracions als mitjans, després de reunir-se amb el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, la síndica del PP valencià Isabel Bonig ha explicat que la iniciativa, que també serà presentada a les Corts Valencianes, sorgeix de la necessitat de “defensar un dret fonamental com és la llibertat, la llibertat dels pares a triar la llengua en la qual volen educar els seus fills”. Bonig ha remarcat la necessitat de “traslladar el debat i el problema valencià a les Corts Generals, perquè tot Espanya sàpiga el que ocorre a tota la Comunitat Valenciana, que cada dia s’assembla més al que va començar fa temps a Catalunya”. En la seua opinió, el decret de plurilingüisme és “l’avantsala de la immersió lingüística en la Comunitat, tal com la van aplicar els nacionalistes a Catalunya”.

Sobre això, la presidenta dels populars ha manifestat que el País Valencià "té l'enorme privilegi de tenir dues llengües cooficials i mai hi ha hagut problemes" i ha remarcat que “la Llei d'Ús d'Ensenyament del Valencià és del 1983, creada pel PSPV, i el PPCV l'ha mantinguda durant els 20 anys en què ha estat al govern de la Generalitat Valenciana. Amb aquesta llei es permet que s'alternen les dues llengües i tots els valencians teníem el dret a expressar-nos en la llengua que volíem, sense cap problema”. 

“Discriminació entre les zones valencianoparlants i castellanoparlants”

La portaveu popular ha afirmat que el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra “han aprovat un decret de plurilingüisme que no respecta el dret dels pares a escollir el tipus d'educació i llengua vehicular per als seus fills. Hi ha també una clara discriminació entre les zones valencianoparlants i castellanoparlants. Puig i Oltra, PSPV i Compromís, amb ajuda de Podem, estan convertint l'educació en una arma d'adoctrinament”. 
 

Comentaris

Jordiet Elda
13.
#11 Perdona'm, però no trobe el mot "preemptiu" en cap diccionari.
Tirant del llatí que vaig saber anys fa, pense que podia ser una cosa així com "precompra, compra anticipada" (supossant sempre que provinga del verb llatí "emo-emis-emere-emi-emptum", que significa comprar. Però. si es així, no entenc què vols dir. Expiica-m'ho ina mica, sisplau.
Un salut
  • 0
  • 0
Jordiet Elda
12.
#11 Perdona'm, però no trobe el mot "preemptiu" en cap diccionari.
Tirant del llatí que vaig saber anys fa, pense que podia ser una cosa així com "precompra, compra anticipada" (supossant sempre que provinga del verb llatí "emo-emis-emere-emi-emptum", que significa comprar. Però. si es així, no entenc què vols dir. Expiica-m'ho ina mica, sisplau.
Un salut
  • 0
  • 0
Pernil de la discòrdia Catalunya
11.

#10 No era una guerra preventiva, sinó preemptiva, que és distint.

  • 0
  • 0
Jordiet Elda
10.
No és la primera vegada que la (el que siga) Bonig, demostra que està d'acord amb George Bussh (i Aznar, per cert), amb què en quoasevol cas, la millor opció és sempre una guerra preventiva.
Pense que amb tot el proiecte de biling¨tismo i l'avanç del procés de normalització limgüísitica, Bonig está decebuda pel resultat de les guerres preventives, especialment la anticatalanista =normalitzadora, que ha perdut quasi tot el pes que tenia en la societat valewncia (menys un gloriós reducte, com sempre).
Per a ella, sembla qualsevol cosa que no siga la "immersió língïística" en castellà, encara que siga la convivència, és una immersió l´ñingïstica indeseable i il·legal.
De totes maneres, de vegades, llegint este article i el dels "valencianocallants" pense que no sé de què ens estranyem: Una gran part de la poblaciò valenciana pensa així o, quan menys, vota així.
  • 3
  • 0
VORO CULLERA
9.

No tiingueren prou en els 24 anys seguits que covernaren per a desprestigiar i llevar cada volta més importancia al valencià. Si tornareu a guanyar que fariu prohibir-lo al carrer. Xe dediqueuse a furtar que és el millor que feu.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat