Diari La Veu del País Valencià
El curtmetratge valencià ‘més premiat de la història’

EP / València.

El curtmetratge Acabe de tindre un somni, dirigit pel valencià Javier Navarro Montero, ha superat els 210 premis internacionals amb els dos últims reconeixements: Millor Curtmetratge en FICMARC-Festival Internacional de Cinema del Mar Carib (Illa de Margarita, Veneçuela) i Millor Guió en FECIME-Festival Cinematogràfic de Mèrida (Mèxic).

Segons destaquen els impulsors del projecte en un comunicat, Acabe de tindre un somni s’ha convertit en el curtmetratge valencià “més premiat de la història i en un dels curts més guardonats del món amb els seus 210 premis internacionals i més de 750 seleccions en festivals”.

>

Vídeo: Canal FestivalPROTESTA.

La cinta serà projectada el pròxim 19 de febrer en el Palau de les Arts durant la gala d’inauguració de la 5a edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu, on, a més, el realitzador rebrà un xicotet homenatge d’aquest festival per la trajectòria internacional d’aquest curt.

“Vam fer un curt molt humil que denuncia les desigualtats des de la mirada innocent i objectiva de dues xiquetes de huit anys, i ho fa destacant especialment el punt de vista, la perspectiva”, explica el director. El missatge que es vol transmetre és “totalment universal i va dirigit a tots els públics i està especialment recomanat per a la infància”, segons Navarro.

El director. Foto: Javier Navarro Montero.

Per això, ha pogut ser vist en més de 80 països i el seu director ha sigut convidat a festivals als Estats Units, el Japó, Dubai, Mèxic, Itàlia o França, entre uns altres, per a presentar el curt o rebre algun premi.

Els guardons

Molts dels guardons rebuts corresponen a Festivals de Cinema de Drets Humans, Valors Solidaris o Educatius, però la pel·lícula ha obtingut reconeixements de tot tipus, com nombrosos Premis del Públic, Millor Curtmetratge, Millor Guió, Millor Direcció o Millor Actriu Principal.

>

Making of. Vídeo: Canal UNIK Films.

El curt està interpretat per les xiquetes Andrea Mas i Estela del Carmen i compta amb guió de Pedro Herrero i Javier Navarro. A més a més, aquesta producció compta amb el suport de CulturArts i de l’Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisual (ICAA).

En aquests moments, Javier es troba treballant en la planificació del seu pròxim curtmetratge, que rep una vegada més el suport de Culturarts i que es rodarà durant 2017 sota el títol Confia en mi.

Comparteix

Icona de pantalla completa