Els ports valencians es paralitzaran 3 dies per la vaga dels estibadors

El president Ximo Puig aposta pel diàleg per evitar la vaga convocada pels sindicats per al 20, 22 i 24 de febrer en contra de la reforma de Foment
8 febrer 2017 01:00h
Segons EUPV, el port de València, en la imatge, "s’ha gestionat fatal i això és culpa dels amics del PP".
RedactaVeu / EP / València / Madrid

Els estibadors dels ports han formalitzat la seua convocatòria de vaga per als pròxims dies 20, 22 i 24 de febrer en protesta per la reforma que ultima el Ministeri de Foment per trencar el monopoli que aquest col·lectiu té del sector encarregat de gestionar les mercaderies que entren i ixen de l’Estat espanyol per via marítima.

La vaga està convocada per tots els sindicats amb representació en el sector, la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar, CCOO, UGT i CIG, que a més adverteixen que s’ampliarà “si no s'aconsegueix un acord”, segons fonts de la primera d'aquestes formacions sindicals.

Aquests sindicats criden així el col·lectiu de 6.150 estibadors que treballen en els ports a parar totes les hores imparells del període comprès entre les 8 hores del 20 de febrer i la mateixa hora del dia 21, i en les mateixes franges horàries dels dies 22 i 23 i del 24 i 25 d'aquest mes.

Puig aposta pel diàleg
 
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha apostat aquest dimecres pel diàleg amb els estibadors dels ports per intentar evitar aquesta vaga convocada com a mostra de rebuig a la reforma del sector. Puig ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans després de reunir-se amb membres del Consorci del Millars a Vila-real en ser preguntat per si el Consell pressionarà Foment en aquest cas.

Segons ha subratllat el cap del Consell, “nosaltres no hem de pressionar ningú. Ens preocupa pel que pot significar per a l'economia valenciana i apostem clarament pel diàleg i perquè s'evite, si pot ser, aquesta vaga”.
 


 
next