Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat acreditarà els títols d’idiomes estrangers
Europa Press / València

Així s’estableix en el ‘Decret d’acreditació de nivells de competència en llengües estrangeres’ aprovat aquest divendres en el ple del Consell i ‘pioner’ en l’Estat espanyol, que “facilitarà les coses” a tots aquells valencians amb capacitació lingüística en llengua estrangera però que no la tenen reconeguda, ha apuntat el president de la Generalitat, Alberto Fabra, durant la presentació d’aquesta mesura, al costat de la consellera d’educació, Maria José Català.

Vora 23.000 persones es beneficiaran el curs que ve d’aquesta mesura que, segons calcula el cap del Consell, avalarà el coneixement en llengua estrangera a uns 7.000 valencians cada any.

El seu objectiu, ha dit, és ajudar els valencians a la inserció laboral i millorar les seues oportunitats de trobar treball, ja que una de cada tres ofertes d’ocupació demana l’acreditació de coneixements en un altre idioma.

Amb aquest Decret -ha continuat- “ampliem les possibilitats d’acreditació de les competències lingüístiques adquirides pels ciutadans, una alternativa que respon a les demandes de la societat valenciana, perquè fins ara obligava a passar per les Escoles Oficials d’idiomes”.

El document estableix la creació d’una Comissió d’acreditació de Nivells de Competència en Llengües Estrangeres, -presidida pel titular d’educació, en aquest cas Maria José Català- que fixarà els criteris adequats per a acreditar, establir i validar el tipus de proves per a l’obtenció de certificats de competència en les llengües estrangeres.

Així mateix, s’establirà un catàleg de títols, diplomes i certificats acreditatius de la capacitació lingüística i comunicativa en llengües estrangeres que els ciutadans podran acreditar en qualsevol lloc del País Valencià.

Les persones que hagen estudiat alguna de les llengües que arreplega el decret -de moment anglés, francès, alemany o italià- podran anar a partir del pròxim curs a informar-se als centres on van estudiar per a obtenir l’acreditació.

Comparteix

Icona de pantalla completa