Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat Valenciana aprova que ‘València’ siga el nom oficial de la ciutat

ACN / València.

El ple del govern de la Generalitat Valenciana celebrat aquest divendres, dia 10 de febrer, ha aprovat el canvi de la denominació oficial del municipi València per la forma exclusiva en valencià.

Segons ha informat la portaveu del govern valencià en roda de premsa, l’acord s’ha adoptat després que l’Ajuntament de València acordara aprovar la modificació del nom actual del municipi, adoptant com a nova denominació la forma exclusiva en valencià. L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va emetre un informe favorable el passat 16 de desembre sobre la nova denominació.

El ple ordinari de l’Ajuntament de València va aprovar el març del 2016 que la denominació oficial de la ciutat siga ‘València’. La proposta va arribar al ple després que la comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura va decidir iniciar les actuacions necessàries per a adequar la denominació del municipi al nom que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va establir en el corpus toponímic valencià, publicat l’any 2009.

Comparteix

Icona de pantalla completa