Joan Baldoví: ‘Les ETTs són l’esclavitud moderna’

El Congrés dóna suport a la proposta de Compromís per controlar les condicions que imposen les ETTs al camp


RedactaVeu / Madrid.
 
El portaveu de Compromís en el Congrés espanyol, Joan Baldoví, ha acusat les Empreses de Treball Temporal (ETT) de frau a la Seguretat Social, ja que facturen pel global dels quilos recol·lectats i modifiquen les hores treballades. 
 
“Els que vivim en zones de taronja, sabem el que suposa treballar per a una ETT; eixir de nit i tornar fosquejant, tindre una hora de viatge d’anada i tornada, estar tot un dia recollint taronges per 20 euros i que, a més, resten 6 euros pel transport o pagament a un intermediari”, ha afegit el valencià.
 
Baldoví ha mencionat que “les persones contractades per una ETT perceben un 50% menys de sou que si estigueren contractades per un magatzem, la quarta part del que estableix el conveni col·lectiu, que són 60 euros per una jornada de 6 hores”.
 
El valencià ha criticat amb duresa aquestes empreses i les ha titllat d’esclavitud moderna: “A les persones que treballen de sol a sol durant tota la setmana per a una ETT només els consta com si hagueren treballat sis dies al mes”.
 

 
La Veu

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat