Diari La Veu del País Valencià
Foment suprimeix trens de la línia València-Terol i València-Conca
RedactaVeu / País Valencià

El secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV, Francesc Signes, ha qualificat ʺd’inacceptable” la reducció i eliminació dels serveis ferroviaris de mitja distància entre València-Terol i València Conca. Així, Signes ha advertit que el Ministeri de Foment ha realitzat un informe sobre la definició dels serveis ferroviaris de mitja distància, en el qual es fa un conjunt de propostes de supressió i reducció de trens que afecten el transport de viatgers del País Valencià.

D’aquesta manera, ha explicat que el Ministeri ha al·legat per a realitzar aquesta supressió “la falta d’eficiència per tenir un percentatge d’ocupació baix i un grau escàs de cobertura econòmica” i afectarà les línies com València-Terol i València-Conca, un transport que efectuava parada en nombrosos pobles de les comarques del nord i centrals.

Per als socialistes, és “inacceptable” que el Govern de Mariano Rajoy “no tinga en compte la funció social que aquestes línies realitzen en nombrosos pobles de diferents comarques que necessiten d’ajuda per al seu desenvolupament econòmic i social”.

Per açò, Signes ha advertit que “no es poden imposar aquest tipus de mesures sense el consens de les poblacions afectades” i ha anunciat que els socialistes presentaran iniciatives en tots els municipis que es veuran perjudicats per aquesta mesura i també en les diferents institucions, ja que, presentaran una Proposició No de Llei en Les Corts, mocions en les diputacions i també una proposta en el Congrés dels Diputats.

Comparteix

Icona de pantalla completa