Ajuntaments i GVA clamen contra les nul·les inversions de Foment en la línia Xàtiva-Alcoi

El Consell i els ajuntaments de Xàtiva, Ontinyent i Alcoi exigeixen al Ministeri de Foment espanyol la modernització d'aquesta línia de tren que continua sense vertebrar el territori pel seu abandó

Anna M. Mollà / Ontinyent

La línia de tren que uneix Xàtiva i Alcoi, passant per diferents poblacions de la Costera, la Vall d'Albaida, el Comtat i l'Alcoià, continua en un punt mort, com des de fa anys. Aquest servei ferroviari no funciona correctament, les errades s'acumulen diàriament. El passat octubre La Veu ja es va fer ressò del tren que es va quedar aturat a 200 metres de l'estació d'Ontinyent, ja que en aquell moment els usuaris que havien de baixar en aquesta parada van acabar fent eixe trajecte il·luminant-se amb els mòbils. Però les mancances continuen repetint-se regularment, com és el cas dels retards, que habitualment són de pocs minuts, però aquesta mateixa setmana les persones que estaven esperant el tren a Ontinyent en direcció a Xàtiva van haver d'esperar mitja hora, patint el conseqüent fred, ja que aquesta estació en moltes ocasions es troba tancada.

Per totes aquestes raons i moltes més hi ha hagut protestes diverses al llarg dels anys canalitzades a través de la Plataforma ‘Salvem el tren’, amb concentracions diverses, concerts, tallant el carrer Xàtiva de València (just davant l'estació) o fent una performance amb gent disfressada d'època, per fer palès que aquest tren encara funciona com fa molts anys, i un bon exemple són els seus horaris amb quatre trens al dia durant la setmana i encara menys dissabte.

Però cap d'aquestes reivindicacions ciutadanes no ha servit per a res. Fins i tot, hi ha hagut peticions per part dels diferents consistoris implicats, però la línia de tren continua com sempre, és a dir, com fa molts anys, amb un servei amb moltes mancances.

Aquest divendres, la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha mostrat el total suport del Consell per a exigir al govern estatal l'adequació i modernització d'aquesta línia, que tal com expliquen a un comunicat “és competència exclusiva de l'Estat”, en aquests termes s'ha mostrat la consellera que s'ha reunit amb els alcaldes d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, Xàtiva, Roger Cerdà, i Alcoi, Toni Francés. 
 

Toni Francés, Jorge Rodríguez, María José Salvador i Roger Cerdà. Foto: GVA.
 
Salvador ha compartit amb els representants municipals la seua "inquietud i la preocupació" sobre l'estat d'aquesta línia. Al seu parer, és "necessari que el Govern central es comprometa en la millora d'aquesta infraestructura i pressuposte les inversions adequades". 

Abandonament i la gran deterioració

Tant María José Salvador com els alcaldes, han coincidit que l'abandonament i la gran deterioració que pateix la línia no es correspon en absolut amb la importància que té per a la vertebració del territori i la connectivitat de les comarques de l'Alcoià, el Comtat, la Vall d'Albaida i la Costera. 

Per açò, ha recordat que la Generalitat ja ha reclamat al Ministeri de Foment espanyol la revisió del protocol que es va signar en 2009 i que ha sigut reiteradament incomplit pel govern estatal. "És necessari redefinir el full de ruta d'aquesta infraestructura que és d'exclusiva competència de l'Estat i adequar-la a l'escenari actual", ha indicat.

La Veu
 

Comentaris

Pudentet La Safor
3.
Es el que en espera d'aquest estat corrupte, centralizador i feixista: L'oblit.

Venen anys durs perque a mes del secular abandó a les infraestructures al nostre pais, ara es el procés Català qui marca encara mes l'agenda de desmotivació estatal vers nosaltres.
Castella no vol que es desenvolupe el nostre pais i per aixó tenim unes carreteres tercermundistes, unes APs de les mes cares d'Europa i una xarxa ferroviaria propia d'altre segle.
Concretament de ferrocaril sols podem parlar de l'Ave a Madrid perque els interesava a ells, de la resta es dolent: La xarxa a Conca destrossada, la conexió amb Alacant per la costa inexistent, la con.nexió amb Catalunya sense ample europeu, la xarxa de Cullera a Gandia d' una sola via obligant aturar-se els trens per les diferents estacions i la linea Xativa- Alcoi, conforme diu l'article completament abandonada.
De les carreteres sols dir que el pas d'Oliva i Bellreguard es del medioveo i que infraestructures tan bàsiques com el corredor Mediterrani NO LES FARAN MAI perque per a ells no els interesa. Les autopistes no les rescataràn mai així caduquen les concessions.
Aquesta es l'espanya que tenim. Cal anar pensant en l'independència ho no tindrem ni tan sols futur.

Aixó si, el Bou d'Osborne ens el tornaran a clavar al Tossal de la Vall.
  • 1
  • 0
Dancing
2.

Let's talk about work and accommodation and pretend we are civilized European people.

  • 0
  • 1
Lluís Muro
1.

Ja podeu clamar, ja. Mireu més al nord i menys a l'oest!

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat