Diari La Veu del País Valencià
Millora de les habilitats comunicatives de l’alumnat a través de la ràdio en l’escola

RedactaVeu / Xàtiva.

Aquest dissabte 25 de febrer, a partir de les 9.30h, la Casa de la Cultura de Xàtiva (la Costera) acollirà la segona jornada RadioEscola, on s’intercanviaran experiències entre escoles que desenvolupen programes radiofònics. La promotora de l’esdeveniment, Escola Valenciana, pretén, d’una banda, acostar les possibilitats pedagògiques que ofereix aquest mitjà per millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat i, de l’altra, impulsar la xarxa de ràdios escolars.

És per això que l’entitat ha convidat a participar tots els centres educatius, mestres, pares i mares que vulguen compartir bones pràctiques docents i introduir les possibilitats de la ràdio per millorar la competència comunicativa i la qualitat educativa.

En la programació de jornada hi haurà lloc per a una ponència titulada “El paper de la ràdio en l’educació” a càrrec de Lola Banón, tot i que l’element central seran els intercanvis d’experiències entre les escoles. En el primer d’ells participaran el CEIP La Moreria de les Coves de Vinromà (la Plana Alta), el CEIP Alfàs de Pedreguer (la Marina Alta) i el CEIP Antonio Machado de Torrent (l’Horta Oest). En la segona sessió, on els centres educatius seran els protagonistes, hi estaran presents el CEIP Germans Ochando d’Almassora (la Plana Alta), el CEIP La Comarcal de Picassent (l’Horta Sud) i el CEIP El Murtal de Benidorm (la Marina Baixa).

Imatge: Escola Valenciana.

Però també hi haurà un moment en què es deixarà de banda la reflexió i es posaran mans a l’obra en la realització d’un programa de ràdio en directe conduït pels xiquets del CEIP Jaume I de Catarroja (l’Horta Sud), amb la participació d’El Murtal de Benidorm (la Marina Baixa) i CEIP Antonio Machado de Torrent (l’Horta Oest).

Millorar la qualitat educativa

Per a Escola Valenciana, aquesta proposta de ràdio, feta pels alumnes, esdevé una eina més per a transformar i millorar la qualitat educativa, alhora que fomenta la comunicació més enllà de l’espai físic de l’aula i permet a l’alumnat crear projectes innovadors, portar a terme accions de cooperació i participació, treballar en equip, servir d’element cohesionador, planificar la programació, accedir al coneixement de les noves tecnologies de forma igualitària i crear nous elements informatius i culturals.

Inscripcions

Aquesta jornada ha estat reconeguda com a activitat formativa homologada per la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esport, que expedirà el corresponent certificat d’assistència. La matrícula és gratuïta i es reservaran les places per ordre d’inscripció fins a completar l’aforament de la sala.

Comparteix

Icona de pantalla completa