Diari La Veu del País Valencià
Sacrifiquen els cinc gossos que suposadament van causar la mort d’un home a Beniarbeig

EP / Beniarbeig.

La Guàrdia Civil ha confirmat aquest dimarts que s’han sacrificat els cinc gossos de raça perillosa que presumptament van atacar un home de 66 anys a Beniarbeig (la Marina Alta) el dissabte passat i que va morir a causa de les ferides patides.

La Comandància de la Guàrdia Civil ha informat que els cinc animals de raça perillosa han sigut sacrificats a les 17.50 hores d’aquest dimarts.

A hores d’ara, la Guàrdia Civil continua investigant l’atac patit per la víctima, que va patir ferides en cames i braços que fan pensar que va tractar de defensar-se fins al final. Les lesions produïdes per les mossegades en cames, braços i cap acabaren causant-li la mort, ja que va perdre molta sang.

Els agents van revisar les incidències amb gossos de la zona i es van dirigir a una casa propera en què hi havia alguns d’aquests animals. L’amo va reconèixer tenir-ne i que en aquell moment es trobaven dins de la casa i els va anar traient un a un. Els agents van comprovar que es tractava de cinc gossos mestissos de pit bull i bull terrier.

Els gossos no tenien taques de sang, però se n’adonaren que un d’ells estava xopat, com si l’acabaren de banyar, encara que l’amo va al·legar que havia caigut a la piscina.

Solament un dels gossos tenia xip identificatiu i l’amo no tenia documentació de cap d’ells ni autorització per a la seua possessió, així com tampoc segur de responsabilitat civil. A més, la Policia Local tenia constància d’antecedents d’algun atac anterior, però amb menors conseqüències.

Agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàbia van prendre mostres d’ADN de cadascun dels gossos, que van ser dipositats en centres d’acolliment de la zona per membres del Seprona. La nit del diumenge al dilluns van mossegar un dels cuidadors i van destrossar la gàbia on es trobaven passant la nit.

Comparteix

Icona de pantalla completa