Diari La Veu del País Valencià
Homenatge divendres d’ACPV i AELC a Isabel-Clara Simó
RedactaVeu / València

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) celebraran aquest divendres 24 la concessió del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Isabel-Clara Simó.

L’acte del “merescut” homenatge a aquesta escriptora alcoiana “de reconeguda trajectòria literària i públic compromís amb la llengua, la cultura i el país” tindrà lloc aquest divendres, 24 de febrer, a les 21 h en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC). Amb ell, ACPV i AELC volen celebrar “aquest recent i important reconeixement a la seua trajectòria”.

El Premi va ser atorgat dilluns 20 de febrer, per l’associació Òmnium Cultural en un acte que va tenir lloc al Palau de la Música de Barcelona, amb presència d’autoritats valencianes, i també de representants de les Juntes Directives d’ACPV i de l’AELC.

L’acte comptarà amb la projecció d’un audiovisual i amb l’actuació del cantant Miquel Gil, i ja hi han confirmat la participació personalitats com ara Joan F. Mira, escriptor i president d’ACPV; Gemma Pasqual, escriptora i vicepresidenta d’ACPV i de l’AELC; Vicent Partal, director de Vilaweb; Vicent Sanchis, periodista; Enric Morera, president de les Corts Valencianes; Carles Cortés, vicerector de Cultura de la Universitat d’Alacant i membre de les juntes directives d’ACPV i de l’AELC; Juli Peretó, doctor en Ciències Bioquímiques i membre de la Junta Directiva d’ACPV i el pintor i escultor Antoni Miró, entre altres. Com a cloenda i celebració, tindrà lloc un sopar en el mateix OCCC.

Isabel-Clara Simó

Isabel-Clara Simó és nascuda a Alcoi. Com a escriptora, és autora d’una prolífica obra, de qualitat i de gran èxit popular que, a més, ha merescut nombrosos premis, entre els quals el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Premi Andròmina de narrativa, el Premi Jaume Fuster, la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi. Isabel-Clara Simó és també coneguda pel seu actiu compromís amb la llengua i la cultura, i pel seu suport a totes les iniciatives i activitats de promoció lingüística i cultural.

Comparteix

Icona de pantalla completa