Diari La Veu del País Valencià
EUPV exigeix una postura clara sobre el ‘fracking’ al Partit Popular
RedactaVeu / País Valencià

La diputada d’Esquerra Unida, Marina Albiol, ha exigit al Partit Popular una postura clara sobre el mètode de prospecció d’hidrocarburs per fractura hidràulica, “un partit polític no pot tindre vint opinions diferents sobre una mateixa problemàtica, el PP ha d’aclarir-se d’una vegada”, i afegeix, “la divisió entre els municipis governats pel PP i la Diputació de Castelló i el Consell, només ens deixa clar el seu oportunisme polític”.

La representant d’esquerres afirma que és el govern autonòmic del Partit Popular el que donarà les pertinents autoritzacions i permisos per realitzar el ‘fraking‘ a l’empresa Montero Energy, i per tant, és el que té l’última paraula en tot l’assumpte, “exigim al Consell que escolte el clamor majoritari de les poblacions de les comarques del nord, siguen del PP o d’altra formació política, contra la fractura hidràulica, perquè un govern no hauria d’anar en contra dels ciutadans i ciutadanes”.

Albiol afirma que el Partit Popular està fent en l’assumpte de la fractura hidràulica el que acostuma a fer en els temes mediambientals i que afecten la salut i qualitat de vida de les persones, “recolzar els interessos de les empreses i els seus guanys econòmics a nivell de Diputació de Castelló i de Generalitat Valenciana, mentre els municipis afectats defensen els interessos dels ciutadans, un joc clarament demagògic al qual ja ens tenen acostumats i que no convenç a ningú”.

La parlamentària afirma que el que està en joc “no és un grapat de vots, sinó l’ecologia de la zona, la salut de les persones, i l’economia rural tradicional. No anem a permetre que el ʹfrackingʹ pose en perill la manera de guanyar-se la vida d’aquestes poblacions per una més que qüestionable i hipotètica febre de cerca d’hidrocarburs”.

La diputada finalitza reclamant tant al govern autonòmic com a l’estatal que desenvolupen les energies renovables al nostre territori i que d’aquesta manera, “la dependència dels combustibles fòssils siga cada vegada menor, no al contrari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa