Diari La Veu del País Valencià
L’aigua de xarxa d’Alzira torna a ser apta per al consum tres mesos després
EFE / Alzira

L’Ajuntament d’Alzira ha emés hui un bàndol en el qual informa que ja s’han alçat les restriccions per al consum d’aigua de xarxa, de manera que ja pot beure’s i ser usada per a cuinar, tres mesos després que fóra declarada no apta per contenir restes d’un herbicida.

Segons s’hi informa, s’ha renovat l’aigua de la xarxa i s’han instal·lat filtres de carboni actiu en la zona del casc urbà, mentre que en les zones de Sant Bernat i Torretxó, s’està realitzant un seguiment de la qualitat de l’aigua i en la primera d’elles s’instal·larà una planta de filtres de carboni.

La restricció es va iniciar el passat 20 de febrer, quan es van detectar residus de productes fitosanitaris en la xarxa d’aigua, motiu pel qual es va desaconsellar l’ús menys per a dutxar-se o rentar-se les dents.

L’Ajuntament d’Alzira es va posar en contacte amb la localitat veïna de Carcaixent, que l’any passat va patir un problema similar, perquè cedira les fonts d’osmosi inversa que van comprar llavors per a donar servei a la població.

Dies després va començar la instal·lació d’aquestes fonts, en les quals els veïns han pogut obtenir aigua per a consum domèstic.

Segons el Consistori alzireny, l’herbicida detectat no es comercialitza des de 1983, per la qual cosa, es tracta d’abonaments residuals que possiblement, a causa de la falta de pluja, no s’han diluït i han passat als aqüífers del municipi.

Comparteix

Icona de pantalla completa