Aturem la LOMQE

La comunitat educativa es concentrarà dijous per a dir no a una llei que suposarà un retrocés en drets lingüístics
20 maig 2013 01:00h
RedactaVeu / País Valencià

Amb el lema: 'Aturem la LOMQE' la comunitat educativa es concentrarà dijous per a protestar per l’aprovació de l’avantprojecte d’una llei que suposarà un retrocés en drets lingüístics en un territori com el País Valencià, malmès per les retallades.

Així, STEPV proposa una mobilització a la comunitat educativa i a la societat valenciana en general, per posar fre a la llei, que traslladarà a les plataformes per l'ensenyament públic i a la resta d'entitats compromeses amb un ensenyament públic, laic, integrador, de qualitat i en valencià.

Aquestes mobilitzacions es concreten en concentracions a Delegacions i Sotsdelegacions del Govern a Alacant, València i Castelló a les 19 hores. També davant dels ajuntaments de la resta de localitats valencianes, el pròxim dijous.

L'aprovació divendres passat pel Consell de Ministres del projecte de LOMQE demostra la "prepotència" del Govern i el seu "allunyament" del conjunt de la comunitat educativa, que el passat dia 9 de maig, va demanar, amb una gran mobilització al conjunt de l'Estat, que es retirés l'avantprojecte i que s'iniciés un procés negociador per acordar les mesures que s'han de prendre per millorar el sistema educatiu.

Per tot això, si s'aprova, STEPV llançarà una campanya per la insubmissió a l'aplicació en els centres perquè no s'aplique la LOMQE.

En aquest sentit, el president de FAPA-València, Josep Ricart Revert, ha denunciat que al País Valencià "hi ha alumnes que tan sols mengen un cop al dia, escoles que cauen per manca de manteniment, xiquets a qui no els paguen el tiquet-menjador o l'abonament-llibre".

Revert ha afegit que hauria d'haver una sola Llei educativa i que tingués petites modificacions amb el pas del temps i no que els alumnes vagen "d'un costat a un altre".

"No volem retornar a l'Espanya del 60", ha dit Revert, considerant que amb els canvis en el model d'ensenyament pel que fa al català "volen aniquilar la nostra llengua". El president de FAPA-València alerta però que "no podran acabar amb el valencià i amb nosaltres, però és una pena que retrocedim. El problema no és la LOMQE és el senyor Wert".
next