Aquestes són les bandes que competiran en el Certamen de València

La 131a edició del CIBM tindrà lloc al Palau de la Música del 20 al 23 de juliol


Sixto Ferrero / València.

Aquest dimarts ha tingut lloc el sorteig per a designar les bandes de música que participaran en la 131a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que se celebrarà al Palau de la Música del 20 al 23 de juliol. Igualment s’ha sortejat l’ordre d’actuació de les quatre seccions que el configuren i s’ha lliurat les obres obligades que han d’interpretar cadascuna de les bandes.

Entre les diferents seccions que ofereix el CIBM: honor, primera, segona i tercera, de les bandes inscrites en el sorteig, 13 són de diverses localitats valencianes, 5 de la resta del territori de l’Estat espanyol (Pontevedra, Múrcia, Illes Balears i dos de Jaén) i 2 de fora de l’Estat (de Colòmbia i Holanda).

Cal recordar però, que en les seccions tercera i segona participaran un màxim de 6 bandes: 3 valencianes i 3 de la resta de l’estat i estrangeres, mentre que per a les seccions primera i d’honor, en seran un total de 5, de les quals 3 són valencianes, una de la resta de l’estat i una estrangera.

Les seccions

Així doncs, després del sorteig, la 131a edició del CIBM ha quedat configurada de la següent manera (l’ordre indica també el torn de la participació).

En la secció tercera (20 de juliol), participaran: la Unió Musical d'Ibi (l'Alcoià), la Unió Musical de Dolors (Baix Segura), la Banda simfònica obra salesiana el xiquet Jesús de Sant Cristòfol de Bogotà (Colòmbia), l'Associació Musical "La Immaculada" d'Arroyo de Ojanco (Jaén) i la Unió Musical del Grau de Castelló de la Plana (la Plana Alta).

Mentre que en la secció segona (21 de juliol) pujaran a l’escenari les bandes de: l'Associació Cultural Agrupació Musical de Linares (Jaén), l'Harmonie Santa Cecília de Blerik (Holanda), la Societat Musical "La Familiar" de Benissanó (el Camp de Túria), Agrupació Musical Artística Santa Cecília de la Vilavella (la Plana Baixa), Associació Banda de Música de Manacor (Illes Balears) i la Societat Musical "la Popular" de Pedralba (els Serrans). S'ha quedat amb reserva de plaça l'Agrupació Muscial "Los Montesinos" (Baix Segura).

En la secció primera (22 de juliol) estaran les bandes de: la Societat Musical "La Primitiva" de Rafelbunyol (l'Horta Nord), la Unió Musical Cartagonova (Cartagena) i l'Agrupació Musical Do Rosal (Pontevedra).

Finalment, la secció d’honor (23 de juliol) comptarà amb la participació de les bandes de la Societat Musical d’Alboraia (l’Horta Nord), la Societat Unió Musical d’Alberic (Ribera Alta) i la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent (l’Horta Sud).


Comitè organitzador del 131 Certamen de València.

Aquest matí, la regidora de Cultura, presidenta del Palau de la Música i del Comitè organitzador del concurs, Glòria Tello, ha volgut manifestar que es tracta d’una edició “que permetrà gaudir de l’ofici, treball, il·lusió i de la gran qualitat de les bandes que hi participaran”. A més, ha incidit en l’esforç fet per tal de mantenir la quantitat de diners en premis, i ha destacat el precertamen “que volem potenciar encara més, ja que l’any passat va ser un gran èxit de públic, i tot una festa musical en tots els barris on es va desenvolupar”.
 
Obres obligades

Com va informar aquest diari, les obres obligades d’aquesta 131a edició tenen cognom valencià majoritàriament, ja que en la Secció d’Honor, les bandes hauran d’interpretar, a més de l’obra lliure i un pasdoble, Scylla del valencià Francisco Zacarés, que serà una estrena absoluta. En secció primera, hauran d’interpretar Everest del valencià Jordi Peiró, que també serà una estrena absoluta, i en segona Taj Mahal del valencià Hugo Chinesta. Només en la secció tercera s’ha optat per un compositor estranger: un dels membres del jurat de l’anterior edició del CIBM, Otto Schwarz, de qui les bandes hauran d’interpretar Around the world in 80 days.

La Veu
 

Comentaris

Anònim
11.

#5 Em pareix una falta de respecte a la banda d'alberic ja que aquesta té diferents premis a secció d'honor, primer premi en secció primera i aconseguint el primer premi en Altea a la Secció Simfónica... et pareix poc???

  • 0
  • 1
Loca academia de la musica
10.
Leyendo comentarios anteriores sumados a los chascarrillos , estoy de acuerdo y desacuerdo con todo un poco.
Si, hacen falta las grandes bandas pero faltaria mas que fuese obligatorio. Creo que lo que se deja caer es que estas bandas hacen fuerza o boicot de no participar por alguna razon? Al menos aqui parece que se quiera decir esto.

Muy tipico despreciar a cualquier banda sin saber del asunto, como si esyo fuera una tertulia de futbol donde todo lo que no es mediatico otiene nombre no existe o se desprecia.

Por otra parte, tampoco veo bien la doble moral de por participar en seccion de honor ya son buenas de por si, recordemos que este certamen se participa por cantidad como prioridad antes que la exigencia de la calidad. Se han visto certamenes donde bandas de 2a secc. suenan y llevan mejor repertorio trabajado que en honor.

Asi que no nos creamos tampoco el ombligo de nada, porque aunque no queda politicamente correcto hay bandas que años el premio mereceria ser desierto(no siempre claro), directores q por sus narices llevan a bandas sin prepararlas bien y luego la culpa es siempre drl tribunal o de que 5 refuerzos nos fallaron.... me gustaria alguna vez que ante un mal resultado en un certamen(dando por hecho que es por un bajo nivel artistico) se asuman responsabilidades, masvde uno no habria q ir aguantando de banda en banda o de certamen en certamen.
Muchos juegan con el esfuerzo amateur y su tiempo para luego no hacer lo que toca y recurrir al topico de mafias y jurados comprados(que los hay pero no menos de los que algunos se quejan)
  • 0
  • 1
Problema ✮ Morrocotudo
9.

Cuidao en Visantet que fa mal de veres.

  • 0
  • 0
Butaca País de Músics
8.
Tot el mon pot demanar el q considere.
#7
Com que el Certamen és lliure, es pot inscriure qui vulga. Aleshores sí vols que participe alguna banda en concret pots demanar-li-ho previament i animar-les a que s'inscriguen.
Que hi haja un grup de bandes que vulguen fer pinya i defensar els seus interessos és molt admirable. De fet ho recolze. És la Federació de Societats Musicals. En som més de cinc-centes. Gent amateur que intentem fer música el millor que sabem, encara que ens guanyem la vida treballant al camp, venent al mercat, anant a l'obra. És un èxit per a la nostra terra tindre gent aficionada que toca com es podrà escoltar al CIBM.
Aquelles bandes que compten amb més professionals s'ho han guanyat a pols. Enhorabona. Han fet de l'afició que compartim el seu mode de vida. Tots no puguem. Per això no és d'extranyar que toquen bé. Per què s'ho han currat!.
Ara, allò que fa diferent a la nostra terra és que aficionats arribem a tocar com tocaran les bandes este juliol.
Sí. Esperar que sols participen alguna de sis bandes és reduïr la visió del nostre fenòmen bandístic. A més Certamenero, com a coneixedor del Certamen que eres sabras quantes participacions han tingut les bandes que acudeixen i les que no. I potser també resultats també en sabras.
Pensa el que cregues, jo ho faig. I si no t'agraden les bandes d'enguany no ocupes butaca. Jo com sempre q la salut m'ho permetesca, aniré. Visca la Música.
  • 2
  • 1
certamenero
7.
#6 Sobrevalorant, menyspreant? O siga que demanar que tornen les bandes de música de LLíria, Cullera i Buñol és sobrevalorar-les? Sense ella vullga o no ho vullga, el certamen ha perdut moltíssima calidad.Les Bandes que participen en la Secció d'Honor, participen perquè saben que no es tenen competir amb les mencionades, perquè si hagueren de competir, seria tan abismal la diferència que no faria falta Jurat. Ningú les menysprea, però en la secció primera, enguany concretament la qualitat de les bandes que participen és molt superior a les de la secció d'honor.Si no se soluciona el que ha de solucionar-se perquè tornen a participar les grans Bandes de Música de la COMUNITAT VALÈNCIA, el nostre certamen está R.I.P"
  • 0
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat