Compromís denunciarà a Europa un nou atac lingüístic, ara a Benidorm

Jordi Sebastià portarà al Parlament Europeu la detenció d'un ciutadà per adreçar-se a la policia en valencià

RedactaVeu / Brussel·les

L’últim cas de vulneració de drets lingüístics registrat aquest passat dimarts a Benidorm –en què dos agents de la Policia Nacional denunciaren un pare a Benidorm, quan recollia el seu fill a l’escola, per adreçar-se a ells en valencià– serà portat per Compromís al Parlament Europeu, segons ha anunciat aquest dijous aquesta formació en un comunicat.

“L'últim cas succeït a Benidorm no és una cosa aïllada. És fruit de la intolerància i el menyspreu amb el qual hem de conviure els ciutadans del País Valencià per expressar-nos en la nostra llengua”, ha explicat el representant de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, qui  registrarà una pregunta d'urgència a la Comissió Europea, davant “la indefensió en la qual ens trobem els valencianoparlants en l'Estat Espanyol quan sorgeixen situacions com aquesta”.

“El nacionalisme espanyol tracta d'eliminar tot símptoma de diversitat i li importa molt poc que s'ataque els drets fonamentals com en el cas recentment viscut a Benidorm amb la Policia Nacional. Aquest cas és encara més greu, ja que els cossos de seguretat han de ser els garants dels nostres drets”, assegura Sebastià.

El responsable de Compromís al Parlament Europeu ha al·ludit a la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries en la qual es defensen els drets dels parlants de les llengües minoritàries en la Unió Europea. Es tracta d'una carta signada pels estats membres, inclòs el govern espanyol, l'any 1992. Sebastià demanarà que siga respectada i que el ciutadà afectat en aquest cas siga reparat en lloc de denunciat.

El grup Compromís en el Parlament Europeu assegura que amb aquesta iniciativa es posa a la feina “per a defensar els drets dels parlants de valencià que han tornat a ser vulnerats recentment a Benidorm", ja que, una vegada més, des dels cossos i forces de seguretat de l'estat, “han atacat un dret fonamental dels ciutadans com és poder expressar-se en la seua llengua”.

Pel que sembla, els agents estaven realitzant un control enfront del centre educatiu i, quan es van acostar al vehicle de la persona denunciada,  aquest, segons la seua versió, els va contestar en valencià. Els agents, segons el denunciat, li digueren que els parlara en castellà, però el pare replicà que estava “en el meu dret de parlar la meua llengua, que també és oficial al costat de l'espanyol a la Comunitat Valenciana, a la qual cosa la seua resposta va ser demanar-me la documentació i escorcollar-me amb les mans recolzades al cotxe en presència de tots els xiquets i pares”, afirma aquest home. Al final, els agents alçaren acta i el denunciaren davant la indignació d’aquest ciutadà.


 

Comentaris

Josep Valencia
13.

Com arribar a la independència és difícil, però com es respecten aquest i la resta de drets vulnerats per la dominació espanyola s'ha vist després de segles, que ni sense democràcia ni amb ella, que no hi ha manera . Cal lluitar i organitzar-se, però també respectar aquesta opció i en cap cas és un mantra, és una aspiració tan legítima com la que més, i molts pensem que l'única per resoldre problemes que ara no tenen solució.

  • 0
  • 0
El llauraor de Russafa
12.

Als qui tan alegrement repeteixen el mantra d'INDEPENDÈNCIA com a solució de tots els problemes, hem de preguntar-los:
Explica'ns COM.

Lluir-se amb slogans és molt fàcil, raonar i treballar ja són coses més rares al món.

  • 1
  • 0
Raimon València
11.
Molt bé el que està fent Compromís!
Ara també cal que a les Corts Valencianes es pose a votació una moció de denuncia contra aquesta nova discriminació de la policia nacional espanyola, que podria ser tramesa al ministre de l´interior, i els parlamentaris valencians dels partits del govern del pacte del botànic facen una interpel.lació al ministre de l´interior per a presentar una denuncia de com malgrat el que la constitució espanyola diu que s´san de protegir i respectar les altres llengües de l´estat, la policia nacional i la guardia civil fan tot el contrari, discriminant i denunciant als ciutadans que es dirigeixen en qualsevol de les altres llengües cooficials de l´estat.

El que necessitem els valencians - fins a que algún dia pugam gaudir de la sobirania nacional- , és una policia autonòmica , com tenen Catalunya i Euskadi.

JA N´HI HA PROU!
  • 1
  • 0
Raimon València
10.
#9

La independència- per a una nació com és la valenciana-, seria el millor per a que els valencians deixarem de ser discriminats lingüísticament, maltractats, espoliats,i discriminats en el finançament autonòmic- que ens situa dins l´estat, en la penúltima comunitat autònoma pitjor finançada, en les inversions en infraestructures- com son el corredor mediterrani, l´operació Parc Central de València, el tren de Gandia a Dénia, etc situació conseqüència del decret borbònic de la Nova planta,- ara fa 310 anys-, que va suposar l´abolició dels Furs i institucions forals valencianes, que representaven la pèrdua de la sobirania de que gaudia el Regne de València, i la assimilació lingüistica i nacional del País Valencià i la seua castellanització.

Però avui, per a que la independència del País Valencià d´aquest estat opressor Castellanoespanyol- presó de les nacions ibèriques- puga ser possible, veient el país que tenim , amb una població molt assimilada i castellanitzada, que majoritàriament es sent - nacionalment - molt espanyola, i molt influïda per l´anticatalanisme, i on els valencians que ens sentim una nació i lluitem per la sobirania nacional som encara minoritàris, tenim molta feina encara per fer , com és guanyar-nos i poder convèncer a el poble valencià.

FINS QUE NO TINGAM FET EL PV I ENS GUANYEM AL POBLE VALENCIÀ,EL NACIONALISME VALENCIÀ COMTE AMB EL SUPORT ELECTORAL QUE TENEN BASCOS I CATALANS, SERÀ MOLT DIFÍCIL INICIAR UN PROCÉS PEL DRET A DECIDIR COM ESTAN FENT ELS NOSTRES COSINS-GERMANS CATALANS.
  • 0
  • 0
Via Fora Alzira (Ribera Alta) PV
9.

Ho tenim fàcil ... INDEPENDÈNCIA!

  • 4
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat