Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat retalla 8 milions de les ajudes a llibres de text i transport
Europa Press / RedactaVeu / València

Es tracta del major moviment pressupostari dels publicats divendres passat en el Diari Oficial, el muntant total del qual, arribà als 27,6 milions. L’acord, datat el passat 10 de maig, el signa el vicepresident del Consell, José Ciscar.

D’eixa quantitat ja s’han reassignat 6,6 milions -a l’Hospital de Gandia i necessitats informàtiques en el complex 9 d’Octubre-, mentre que els 21 milions restants encara no tenen destinació.

Entre les partides afectades per aquesta transferència de crèdits en la Conselleria d’Educació, es troben també les beques per als ‘english helper’, de manera que es detrauen 1,1 dels 2,6 milions assignats; així com 1,1 milions de les ajudes de transport escolar i ajudes individualitzades, que té consignats 3,8 milions.

Els pares exigeixen que es retorne l’escàs pressupost de les ajudes als llibres de text i al transport

La Confederació Gonzalo Anaya, integrada per FAPA Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant, exigeix a la Generalitat Valenciana que retorne el crèdit a les ja escasses partides pressupostàries de les ajudes als llibres de text i al transport escolar.

Si no reposen les partides, la Generalitat Valenciana executarà una retallada del 83,5% en la partida d’ajudes als llibres de text des del curs 2011-2012, exercici en què es van destinar 42.424.280 euros al programa de gratuïtat de llibres, i que, per a la convocatòria del curs 2013/2014, s’han quedat reduïts a 7 milions d’euros a causa de la minoració pressupostària publicada el passat divendres.

“La situació econòmica de les famílies ha empitjorat en els últims cursos i la Generalitat, no sols no abona les ajudes dels dos cursos que deu, sinó que ara desvia el crèdit de les partides d’ajudes als llibres i al transport escolar, protagonitzant el major retrocés per al dret a l’educació pública i gratuïta”, expressa Maria Dolores Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya, que exigeix a la Generalitat que abone les ajudes que deu i que retorne les escasses dotacions existents en el pressupost 2013.

Sobre les ajudes al transport escolar, des de la Confederació Gonzalo Anaya argumenten que el curs passat es van eliminar centenars de rutes de transport per un sistema de mesurament de distàncies en línia recta dissenyat per a camuflar un gran retall econòmic als serveis de transport escolar. De no reposar la partida d’ajudes al transport escolar, el pròxim curs s’iniciarà amb més retallades a les línies de transports i a les ajudes als escolars transportats.

EU sol.licita la compareixença urgent del conseller Moragues

La síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, ha qualificat de ‘brutal’ la modificació pressupostària aprovada pel Consell i que retalla les subvencions destinades a partides socials, especialment a Educació.

“És lamentable que aquest moviment del pressupost afecte a aquestes partides i també a aquelles que precisament incentiven l’ocupació i l’economia”, critica.

Sanz exigeix a Moragues que comparega urgentment en Les Corts “per explicar el per què d’aquestes noves retallades i quina serà la destinació dels diners que canvien de partida, perquè ni tan sols ens ho han dit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa