Dos mil dones prenen els carrers de València en la 10K pel 8 de març

Fatima Ayachi va ser la guanyadora d’aquesta tercera edició de la prova
7 març 2017 01:00h

Javier Cid / València.

L'atleta d'origen marroquí Fatima Ayachi, que pertany al Club d’Atletisme Cárnicas Serrano, es va proclamar aquest diumenge a València guanyadora de la Cursa 10KFem - Dia de la Dona... Esportista!, amb un temps de 35:44, en una cita que va congregar prop de 2.000 participants en la tercera edició.

El podi de la categoria absoluta el van completat Noelia Juan Pastor, del CEA Bétera i que va finalitzar segona amb un temps de 36:52, i Yoana García Pérez, companya de club de la primera classificada i que va quedar en tercera posició amb un temps de 37:43.

La Cursa 10K femenina va retre homenatge a Alejandra Soler, reconeguda defensora dels drets de les dones i pionera en l'atletisme valencià que va morir el passat dimecres 1 de març als 103 anys. Les seues marques constitueixen els primers registres en la història dels rècords femenins.

Així mateix, en 2016 es va convertir en la primera dona guardonada amb la Medalla al Mèrit de la Generalitat Valenciana, la màxima distinció d'aquesta institució. A més, es va guardar un minut de silenci en el seu honor abans de donar el tret d’eixida a les 9.00 hores, hora en què prop de 2.000 corredores van prendre València en una cursa que ha incrementat el seu nombre de participants des de la seua posada en marxa el passat 2015.
 

Ayachi creua la meta en primera posició. Fotografia: Cursa 10K Femenina.

La 10KFem - Dia de la Dona... Esportista! és una cursa popular de categoria femenina organitzada per Nosaltres Esportistes dirigida a totes les aficionades al running, principiants o expertes, que vulguen celebrar el Dia Internacional de la Dona des de l'àmbit esportiu. Té com a objectius fomentar l'esport femení, la participació de les dones en les carreres populars i aconseguir la igualtat en i través de l'esport.
 
La Veu
next