El diputat de Compromís Emili Altur no participarà en la fundació d'Orengo

La coalició el va fer triar entre l'entitat del dirigent socialista o la Diputació de València


XP / València.

El diputat de Compromís en la Diputació de València, Emili Altur, ha traslladat al seu grup que es queda en la corporació provincial i rebutja el càrrec de director de Relacions Externes i amb l'Empresa proposat per la Fundació d’Orengo (CICAL). Segons han confirmat fonts del grup a Europa Press, el diputat va traslladar la seua decisió aquest dilluns als membres de Compromís en la Diputació mitjançant WhatsApp.

I és que la ferida després del congrés del Bloc continua oberta entre els crítics, als quals pertany Emili Altur, i els seguidors d’Àgueda Micó, en aquest cas representats per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

La passada setmana, el grup Compromís en la Diputació de València va traslladar a Emili Altur que havia de triar entre la Fundació CICAL o seguir en la corporació, en el transcurs d'una reunió celebrada el divendres després de la polèmica sorgida en relació amb el finançament a dita entitat, presidida pel president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, i vinculada al socialista José Manuel Orengo, que té com a finalitats, entre d’altres, "la promoció del coneixement i la millora dels serveis públics, especialment en l'àmbit local, i en benefici de l'interès general".

Compromís en la Diputació va explicar aleshores que no veia "clar" que des de la corporació es poguera subvencionar aquesta Fundació, de la qual, fins a aquell moment, no en sabien res. En la reunió, Altur, qui veia "interessant" el projecte i al·legava que hi participava “a títol personal", es va disculpar per no haver-los comunicat res prèviament i els va traslladar que en dos dies triaria i els faria saber la seua decisió, que és la de deixar CICAL i continuar en la corporació provincial.


La Veu
Publicitat
Publicitat