Compromís demana a l’Església que retorne els diners dels 22 llocs de treball ficticis

La diputada Isaura Navarro advoca perquè l’Arxidiòcesi de València, “després de reconèixer els fets”, torne als valencians els 9M€ que va cobrar procedents de fons públics per 22 treballadors seus que simularen ser professors de religió adscrits a centres

RedactaVeu / València

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha exigit a l’Església que retorne als valencians els diners –vora 9 milions d’euros- que va rebre de l’anterior Govern autonòmic del PP pel suposat “nomenament fictici” de 22 persones que cobraven de l'administració valenciana, però que en realitat treballaven en les diòcesis de València, Alacant i Castelló, segons la denúncia presentada per aquesta formació el passat dilluns davant la Fiscalia Anticorrupció, en què acusa els “arquebisbes Antonio Cañizares i Carlos Osoro pels suposats delictes de malversació de cabals públics i cessió il·legal de treballadors, i els exconsellers d'Educació del PP María José Català i Alejandro Font de Mora de falsedat documental.”

Isaura Navarro s’ha referit aquest dimarts al comunicat difós per la Diòcesi de València als mitjans de comunicació respecte a aquesta denúncia, assegurant que en aquest escrit la Diòcesi “reconeix que s’estava produint aquesta pràctica, una manera d’actuar que sabien que no tenia cap suport jurídic i que reconeixen que s’ha perllongat durant més de vint anys”. “Estem parlant de 22 treballadors de l’Església catòlica pagats durant tot eixe temps amb diners públics”, ha subratllat.

“Ara –ha afegit la parlamentària- després de reconèixer el pecat ve la penitència, i per això, el que hauria de fer l’Església és, al més prompte possible, retornar eixos diners a les arques públiques, perquè són dels valencians i les valencianes”.

Respecte a les explicacions de la Diòcesi sobre que els 22 treballadors es dedicaven a labors de formació, Navarro ha assegurat que “la qüestió no és a què dediquen el temps les persones que treballen per a les diòcesis, sinó que els diners públics no tenen perquè pagar treballadors de l’Església catòlica”. En aquest sentit, ha explicat que “hi ha una llei estatal que obliga les comunitats autònomes a retribuir el salari dels professors de religió, però no del personal de les diòcesis, eixa és la qüestió”.

 
 
 • Declaracions Isaura Navarro.

Comentaris

16.
.
 • 0
 • 0
#10 No té vostè alguna cosa a dir al voltant d’aquest signe de feblesa de la Confederació Helvètica?
15.

 • 0
 • 0
#10 Preocupen-se vostès del destí del talpó suís que tenen en l’Ambaixada del país titella i que ara va de defensor de les llibertats públiques per a guanyar-se el favor del públic a veure si el govern britànic el deixa eixir del llimb helvètic.
14.

 • 0
 • 0
Jaume Morvedre
13.
Con la iglesia hemos topado , amigo Sancho : li deia Don Quijote a Sancho Panza .......l''L'Esglesia que se llave els seus draps bruts que te molts que llavar. El seu Deu els deuria de castigar , però com els que tenen el mando de l'esglesia saben que les religions son una invenció de l'eser humà sabe que ni hi haubra cap castic . Ja fa anys per la ciutat de Barcelona se pasejava un autocar on hi havia escrit ; Probablemente Dios no existe deja de preocuparte i vive la vida, i se va armar un gran revol , en aquella época . Als mandataris no els interesa la democracia.
 • 1
 • 0
pep cullera
12.
Paraula digital
martes 07 de marzo de 2017
LA DIÓCESIS DE VALENCIA CONSIDERA DIFAMATORIA LA ACTITUD DE ISAURA NAVARRO
Al respecto de las declaraciones de la diputada de Compromís, Isaura Navarro, la Diócesis de Valencia quiere señalar que jamás ha ocultado o realizado ninguna acción que pudiera ser descalificada, porque siempre ha actuado bajo las directrices de la Conselleria de Educación, desde hace décadas, y por tanto, bajo distintos gobiernos.

Cualquier cuestionamiento del sistema se debe estudiar pero no se puede denunciar malintencionadamente, aunque esta es la actitud constante de Isaura Navarro, de hostilidad, difamación y atentado contra el honor.

El sistema o el marco bajo el que se ha actuado ha sido siempre el que ha dictado la administración pública. La Conselleria de Educación, desde la presidencia del PSPV-PSOE en el Gobierno de la Generalitat, delegó en las diócesis que fueran estas las que impartieran la formación de los profesores de religión. La verdad de los trabajadores de la Diócesis de Valencia a los que alude la diputada, es que realizaban su labor como formadores de los profesores de religión, ninguna otra.

Los acuerdos para que la Diócesis se ocupara de la formación del profesorado de religión, se han sucedido desde entonces bajo las directrices que ha marcado siempre la Generalitat. Por tanto, estos trabajadores han desarrollado su trabajo en las Diócesis como formadores de los profesores de religión, en acuerdo y delegación de la Conselleria de Educación, y la Diócesis puede afirmar tajantemente que siempre ha actuado con transparencia comunicando toda la información a Conselleria.

La Diócesis señala que el Cardenal Arzobispo de Valencia, Antonio Cañizares, apenas habría tenido tiempo de conocer este sistema, y que no se puede sembrar dudas malintencionadas contra los sucesivos responsables de la Diócesis.

La diputada Isaura Navarro no ha realizado consulta o petición de aclaración alguna a la Diócesis, ni verbalmente ni por escrito, con una clara intencionalidad de polemizar, descalificar, faltar al honor y calumniar. Por ello la Diócesis de Valencia se reserva la interposición de acciones legales contra Isaura Navarro.
 • 2
 • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat