Diari La Veu del País Valencià
El PP manté Blasco com a diputat i Haro com a alcalde
RedactaVeu / València

L’òrgan provincial ha pres aquesta decisió després que el seu president, Alfonso Rus, traslladara al comitè la decisió de tots dos de posar els seus càrrecs orgànics a la disposició del partit.

Així, Rafael Blasco deixa d’ocupar el seu càrrec com a vocal de lliure designació en l’executiva provincial mentre que José Manuel Haro deixa la secretaria executiva de Vertebració Territorial i la presidència del comitè executiu local del PP de Xiva, càrrec en el qual havia sigut reelegit el passat 5 d’abril.

L’exconseller Rafael Blasco està processat per una de les dues peces de l’anomenat Cas Cooperació, que investiga un frau en les subvencions de la Generalitat per a la cooperació internacional entre 2008 i 2011. Mantindrà el seu càrrec com a diputat del PP en Les Corts.

Per la seua banda, el jutjat d’instrucció número 1 de Requena ha acordat l’obertura de judici oral contra l’alcalde de Xiva (Foia de Bunyol), José Manuel Haro, per presumptes delictes de prevaricació i falsedat en document oficial, segons informa el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià. Mantindrà els seus càrrecs com a alcalde i diputat provincial.

Un gest ‘de categoria’

“Quan algú té la categoria de posar el seu càrrec a la disposició del partit cal valorar-ho”, ha destacat el president de la diputació. Rus també ha subratllat “el gest de tots dos per no danyar la imatge del partit, cosa que els honra”.

Així, l’actual president de la diputació ha destacat que “tant Blasco com Haro han pres una decisió voluntària i des del Comité de direcció solament podem acceptar-la”.

El portaveu del PSPV en la Diputació, José Manuel Orengo, per la seua banda, ha avançat que ha demanat que se suspenga cautelarment Haro de les funcions directives que tinga en la Diputació, informa EFE.

“No entenem per què se li aplicaran uns estatuts en què, per higiene democràtica, deixa de ser militant del PP durant un temps, i no fem exactament el mateix amb aquelles coses que afecten la societat”, ha defensat Orengo.

Al seu judici, si ha de ser apartat cautelarment -del partit- fins que s’aclarisca si ha prevaricat o no, el mateix hauria d’ocórrer “en les seues responsabilitats com a diputat provincial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa