Acció Cultural del País Valencià (ACPV) valora molt negativament la decisió del Govern espanyol de negar-se a negociar amb el sector educatiu el contingut de la LOMQE i, particularment, l’agressió que aquesta significa per al model d’ensenyament en llengua pròpia, malgrat els avals acadèmics que aquest presenta, així com el seu èxit social, validat per un creixement constant de la demanda.

Acció Cultural contextualitza l’aprovació de la LOMQE en la política general d’agressió a la llengua catalana impulsada pel Govern espanyol, i la força política que li dóna suport, en tot l’àmbit lingüístic, amb una intenció uniformitzadora i de recastellanització que no respecta la diversitat lingüística i cultural de l’Estat.

Acció Cultural entén que cal fer visible el rebuig social a aquesta política d’agressió i, particularment, en aquest moment, a una llei dissenyada i aprovada contra tots els sectors de l’àmbit educatiu, que no té en compte la necessitat de diàleg i consens i que enlloc de significar una solució implicarà una accentuació de la crisi de l’ensenyament, provocada per unes polítiques marcades per l’objectiu de desmantellament de l’estat de benestar i dels serveis socials.

Per això, la nostra entitat convoca a concentrar-se davant les seus de la Delegació del Govern espanyol a València (C/ Colom, 60) i de les sotsdelegacions a Alacant i Castelló de la Plana (plaça de la Muntanyeta, 6, a Alacant, i plaça de Mª Agustina, 6, a Castelló), a les 19h. per expressar el nostre rebuig a la LOMQE.

Comparteix

Icona de pantalla completa