Diari La Veu del País Valencià
Detingut per estafa un valencià que demanava diners per a tractar-se de 2.000 tumors

EP / Redactaveu / La Pobla de Vallbona.

Agents de la Policia Nacional han detingut, en la localitat de la Pobla de Vallbona (el Camp de Túria), Paco Sanz, un valencià de 46 anys afectat per la síndrome de Cowden i que demanava diners per a tractar-se de la seua malaltia, que assegura que li provocava 2.000 tumors.

Segons han informat fonts policials a Europa Press, a més de Paco Sanz, la Policia ha detingut també els seus pares. Els agents els atribueixen delictes de blanqueig de capitals, estafa i apropiació indeguda. Les recerques es van iniciar en la comissaria de Puente de Vallecas (Madrid), segons les mateixes fonts.

En les xarxes socials, Paco Sanz sol·licitava ajuda per a rebre tractament perquè assegurava que patia la síndrome de Cowden. “Aquesta malaltia m’ha generat prop de dos mil tumors. No obstant açò, intente fer el meu dia a dia el més normal possible. He esgotat els meus recursos i els de la meua família per a pagar el tractament. Les autoritats m’ignoren”, proclama en el seu compte de Facebook.

Així mateix, assegurava que feia “tot el possible per salvar la meua vida i l’única opció experimental està als EUA. Gràcies a persones com tu podré seguir amb el tractament, potser guarir-me o, fins i tot, potser que es trobe una cura que puga ajudar uns altres”, afegeix.

També demanava ajuda a través de missatges a un número de telèfon i de www.ayudapcasosanz.com. A més a més, l’Associació Paco Sanz per a la Recerca de la Síndrome de Cowden Espanya oferia a col·legis, col·lectius d’empreses, hospitals o grups, xarrades sobre superació “i mai donar-te per vençut davant els problemes de la vida”.

En un post en el seu compte de Facebook del passat 12 novembre, escrivia que cada segon que passava a Espanya “és un segon menys per a poder guarir-me”. “Solament demane que, per favor, entre tots m’ajudeu, que m’ajudeu a mi i a moltíssimes altres persones a seguir tenint esperança i a veure que la vida és meravellosa… Però la meua no pot anomenar-se vida”, expressava.

A continuació, es preguntava “quin millor regal que rebre vida” i afegia: “No vull luxes, solament vull viure… Entre tots podeu ajudar-me a viure, amb un euro regalaràs un segon de vida. Fes que el meu Nadal vinga carregat d’esperança i, prompte, molt ràpid, puga dormir sense por a no despertar i a convertir-me en un àngel més”.

Sanz va començar a aparèixer en els mitjans de comunicació en 2011 per a explicar la seua història com a afectat per la síndrome de Cowden, una malaltia genètica que li ha provocat més 2.000 tumors en tot el seu cos. Ja en aquelles dates explicava que, davant la falta de solucions a Espanya, va decidir marxar als Estats Units per a participar en un assaig clínic amb rapamicina i demanava ajuda per al tractament perquè no tenia diners i havia hagut de vendre, fins i tot, la seua casa.

Els afectats per aquesta estafa

L’estafa del veí de la Pobla de Vallbona ha afectat a tots els qui han col·laborat, ja siga econòmicament o prestant la seua ajuda directament. Entre aquests es troben l’actor Santi Rodríguez, que ha declarat sentir-se “enganyat i cabrejat”, i el ‘youtuber’ AuronPlay qui ha expressat: “Sóc el primer enganyat ací, si això és confirma aquest senyor s’ha rigut de tots nosaltres.

Rodríguez va prestar la seua col·laboració difonent el problema a través del seu blog, així com col·laborant econòmicament i també impulsant la gala per recaptar diners celebrada el 30 de maig de 2013 en el Paranimf de la Universitat Politècnica de València, on també va participar el còmic valencià Eugeni Alemany, qui ha mostrat el seu estupor a les xarxes, alhora que ha admès que a ell també li la va pegar. En aquest esdeveniment hi van col·laborar també Diego Arjona, Xavi Deltell, Manu Gorriz, Bermúdez, Jesús Arenas, Guillermo Martín i el grup de música The Kojaks. També es van rifar samarretes de diferents equips de futbol.

L’humorista Santi Rodríguez ha agraït a través de les xarxes socials el suport que està rebent: “Gràcies pels tuits rebuts de suport pel tema de la presumpta estafa de Paco Sanz. Em sent enganyat i cabrejat alhora. Temes com el de Paco Sanz no aconseguiran que es deixe d’ajudar a moltíssima gent que ho necessita”, afirma en el seu compte de Twitter.

Un altre dels famosos afectats per la suposada estafa és el ‘youtuber’ AuronPlay, que ha admès en un tuit: “Alucinant estic, han detingut Paco Sanz per suposada estafa. Em sent molt enganyat, si açò es confirma és totalment vergonyós”.

“Jo només vaig intentar ajudar una persona que suposadament s’estava morint, li vaig donar suport en vídeo, vaig col·laborar en el seu llibre i vaig fer donacions”, agrega el jove.

Comparteix

Icona de pantalla completa