Diari La Veu del País Valencià
El TSJ inicia procediment judicial per l’ocultació a Compromís d’enquestes del Consell
RedactaVeu / València

Compromís considera que la denegació de documentació per part del Govern valencià vulnera el dret a l’obtenció d’informació dels diputats emparat pels drets fonamentals consagrats en l’article 23 de la Constitució Espanyola.

El recurs es presentà després que, el mes de novembre del 2012, el diputat de Compromís, Fran Ferri, registrara en les Corts Valencianes una sèrie de peticions de documentació, que no varen ser satisfetes, per tindre accés als informes de resultats de tots els estudis d’opinió pública sobre l’acció del Consell realitzats durant eixe any. El govern del PP es va negar a facilitar eixa documentació amb l’excusa que eixes enquestes tenen “caràcter instrumental per a l’elaboració d’informes interns de l’administració”.

Compromís ha rebut la interlocutòria de la Sala del Contenciós Administratiu del TSJCV en què el jutge estableix que després de rebre per part del Consell l’expedient administratiu que li havia reclamat i “no apreciant-se en aquest moment procesal circumstàncies que motiven la inadmissió del procediment, procedeix la seua continuació”.

D’aquesta manera, la interlocutòria estableix un termini de 8 dies perquè Compromís formalitze la seua demanda, cosa que el grup parlamentari efectuarà en els pròxims dies.

Precisament ahir va ser publicada al BOE la formalització del contracte entre el Govern valencià i una empresa especialitzada en demoscòpia per fer quatre enquestes d’opinió trimestrals als ciutadans valencians per un cost de 119.790 euros. Unes noves enquestes que, si la justícia no posa remei, seran ocultades a la ciutadania.

Segons ha assenyalat Ferri, “les enquestes realitzades amb diners públics no són propietat del Consell per a poder utilitzar-les segons els interessos del Partit Popular, sinó que pertanyen a la ciutadania que les paga amb els seus impostos”.

“Segurament, el Consell no vol donar-nos accés als resultats de les enquestes que realitza perquè confirmen que la ciutadania s’oposa a la gestió d’Alberto Fabra i el Partit Popular”.

“No podem consentir -ha afegit Ferri- l’ús fraudulent dels diners públics per part del PP, així com la manca de transparència que caracteritza l’acció del Consell presidit per Alberto Fabra. Per això, hem recorregut a la justícia, perquè esmene aquesta situació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa