La Unió de Llauradors alerta que la violència contra les dones 's'aguditza en el món rural’

La desigualtat laboral és “molt elevada” en un sector “clarament copat pels homes”, que representen el 72% dels ocupats, segons denuncia l’Àrea de la dona de l’organització

RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors i Ramaders ha volgut sumar-se a la celebració del 8 de Març recordant que la dona “segueix estant en desigualtat i que cal reivindicar la necessitat de lluita contra la violència contra les dones”.

Segons recorda la Unió en un comunicat fet públic aquest 8M, enguany s'arrosseguen “les pitjors xifres de morts” per violència contra les dones. “Sembla increïble que en ple segle XXI seguim amb aquest llast que s'aguditza en el món rural, on la consciència de denúncia no existeix, impera el silenci per la por i precisament són aquests factors els que contribueixen a una major dificultat en la detecció i eradicació”, recorda. Igualment, l'Àrea de la Dona de La Unió fa “un toc d'atenció” a les Administracions i Organismes Públics “perquè no escatimen en recursos tant econòmics com humans” contra la violència contra les dones, “atenent no solament les dones víctimes d'aquesta xacra, sinó també els orfes de les dones assassinades que es troben en una situació de total desprotecció”.

En aquesta línia, l'organització considera “imprescindible” treballar en la prevenció i sensibilització, primer en l'àmbit familiar o educatiu en els primers anys de vida i després en el laboral, especialment amb les dones del medi rural on, en moltes ocasions, els casos de violència masclista no ixen a la llum. També critica que “molts casos de publicitat utilitzen un missatge subliminal equivocat i clarament masclista”.
 

Un 72,2% d’homes i un 24,8% de dones en el sector agrari

Respecte a la desigualtat en el món laboral, La Unió “lamenta” que el sector agrari siga majorment masculí, amb dades d'activitat d'un 24,8% de dones enfront d'un 72,2% d'homes. “En el món rural, la dona no accedeix a llocs de responsabilitat i la major part estan copats pels homes, cosa que deixa clar el caràcter masclista que existeix en el món agrari”, assevera la Unió, que considera que el paper de la dona i la seua rellevància en el món rural “no està sent suficientment visibilitzat”. Per això, reclama la necessitat de posar en valor la capacitat de fixar població, la capacitat d’empreniment, de diversificació d'activitats generadores d'ocupació, acompanyat d'una conscienciació que atorgue la notorietat i la rellevància que les dones exerceixen en el medi rural.

Per últim, La Unió apunta que existeix un increment de les discriminacions laborals per raó de sexe i, per tant, un agreujament de l'exclusió social de les dones i un augment de la feminització de la pobresa”, per la qual cosa demana a les Administracions Públiques i a la societat, primer, que es garantisquen els drets de les dones; segon, que es lluite amb rotunditat contra la violència contra les dones; i tercer, que s’avance en la igualtat d'oportunitats, participació i presa de decisions.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat