Diari La Veu del País Valencià
Burjassot declara en ruïna el col·legi Sant Joan de Ribera i el tancarà en setembre
RedactaVeu / Burjassot

L’objectiu de la reunió era informar els presents sobre la decisió que ha pres l’Ajuntament pel que fa al centre i que consisteix en declarar en ruïna econòmica l’edifici que alberga el col·legi i tancar-lo en setembre.

L’equip de govern ha pres aquesta decisió després de l’informe encarregat a una empresa d’arquitectura sobre l’estat de conservació estructural i funcional de l’edifici, les conclusions del qual indiquen que les obres mínimes de rehabilitació que necessita, a nivell estructural sense tenir en compte les funcionals i d’instal·lacions, per a corregir part de les deficiències actuals del vell immoble, sumarien un cost de 665.031,67 euros, xifra que representa el 57% del cost de construcció de l’edifici de nova planta i, per tant, sobrepassa el deure normal de conservació d’edificis que contempla la llei urbanística valenciana.

Així, l’Ajuntament iniciarà aquesta setmana l’expedient per declarar la ruïna econòmica de l’immoble i donarà un termini d’audiència a la Conselleria sobre dita decisió.

La declaració de ruïna econòmica implica que, un cop finalitzat el present curs escolar, l’Ajuntament declararà no segur l’antic edifici i no donarà llicència per a les obres, exclusivament de reforma de la coberta, que la Conselleria d’Educació té previst fer durant els mesos de julio i agost.

Amb tot, l’Ajuntament exigirà a la Conselleria la reubicació per als alumnes amb aules prefabricades i que accedisca finalment a dur a terme la construcció del nou centre escolar.

Protesta davant de la Conselleria d’Educació

L’alcalde Jordi Sebastià va manifestar que una vegada estudiades les conclusions de l’informe estructural i funcional, “no podem fer altra cosa més que declarar-lo en ruïna econòmica, ja que entenem, amb les xifres a la mà, que la rehabilitació d’un edifici que ja no serveix com a col·legi perquè no compleix amb les condicions bàsiques i està ple de deficiències importants, a més de les ja conegudes de la coberta, és una irresponsabilitat, una forma de balafiar diners públics mentre tenim un projecte aprovat per a la construcció d’un nou col·legi”.

El primer edil va afegir: “Encara que el centre és segur fins a final de curs, des de l’Ajuntament no ens arriscarem, de cap manera, pel que fa a la seguretat dels alumnes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa