Mónica Oltra sobre À.: ‘Si m'agrada el nom? Anirem acostumant-nos’

La portaveu del Govern valencià assegura que el que realment li hauria agradat és “que no haguérem hagut de posar-li nom a una nova televisió i ràdio públiques si no s’haguera tancat l’anterior”


RedactaVeu  / València.

“Si m’agrada el nom –À., triat per la CVMV per a la nova radiotelevisió valenciana-? Supose que anirem acostumant-nos, no? És una expressió molt valenciana, molt usada, i ja veurem com cau entre la gent. Pot donar joc, ja ens acostumarem”. Aquesta ha estat la resposta de la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, en ser preguntada durant la roda de premsa posterior al ple del Consell al respecte de la nova nomenclatura triada per a l’extinta Canal 9.

No obstant això, la portaveu de l’Executiu ha manifestat que el que realment li hauria agradat és que "no s’haguera tancat Canal 9 i que allò continuara dient-se Canal 9” ja que hauria estat “bonic” no haver de posar-li nom a una nova televiso i ràdio si no s’haguera tancat l’anterior. “Però tenim la història que tenim i li hem de posar un nom”, ha indicat.

Oltra ha volgut posar en valor que l’elecció d’À. ha estat aprovada amb la total unanimitat del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació: “Des del principi diguérem des del Consell que hi hauria autonomia dels òrgans rectors del mitjans públic de comunicació públic i ho estem complint, ja que ens hem assabentat per la premsa”, ha subratllat per a, tot seguit, destacar que el nou nom s’ha triat per unanimitat, “sense saber qui l'havia proposat”, per la qual cosa, s’ha preguntat, “qui som nosaltres per a dir-li al Consell Rector que no ha sigut una tria bona”.
 

Finalment, la vicepresidenta Mónica Oltra ha defensat que 'a punt'(À.) és una expressió  “molt valenciana, molt usada”, que “ja veurem com cau entre la gent, com també hem de veure com reaccionen els valencians i valencianes que són els que en definitiva tenen la paraula. Pot donar joc, ja ens acostumarem”, ha conclòs.

"Absolutament escrupolós" amb l'autonomia del Consell Rector s'ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, tot i advertir que les reaccions a la decisió formen part "d'un debat públic que cal acceptar". Això no obstant, Puig ha obert la possibilitat de revisió del nom tot suposant "que el Consell Rector atendrà també les diferents circumstàncies" de la qüestió i apel·lant a "la capacitat de l'òrgan d'atendre la realitat". El president no ha explicitat quines són aquesta "realitat" i aquelles "circumstàncies". Preguntat, com Oltra, sobre si li agrada el nom triat ha aclarit que "no és rellevant" i que "afirmar una cosa o la contrària" l'introduiria en un espai que no li correspon.

 

 
Publicitat
Publicitat