Diari La Veu del País Valencià
Imputen cinc edils del PP de Torrevella per un delicte electoral
EFE / Torrevella

La citació, fixada per als dies 6 i 7 de juny pel jutjat número 5 de Torrevella, afecta l’alcalde, el popular Eduardo Dolón, i als regidors del PP Joaquín Albaladejo, Francisco Moreno, José Antonio Sánchez i Dolores Albaladejo.

Aquesta mateixa citació en qualitat d’imputats s’estén per a dos exedils populars -María Dolores Canales i José Manuel Pizana- i un tècnic municipal, ha informat el propi Joaquín Albaladejo, qui era director de campanya del PP de Torrevella en els últims comicis municipals.

“Col·laborarem al màxim amb la Justícia”, ha dit Albaladejo, qui ha afegit que tant ell com els seus companys estan “tranquils” ja que van actuar respectant la llei, per la qual cosa la causa, segons ha afegit, “acabarà arxivada”.

Els fets es remunten al 19 de maig de 2011, durant l’última campanya electoral municipal, quan el PSPV va presentar una denúncia per considerar que un míting del PP celebrat en el Teatre Municipal infringia una resolució de la Junta Electoral acordada dos dies abans per la qual s’ordenava la suspensió del citat míting.

El jutjat que ha practicat les diligències ja va considerar, a l’inici de la causa, que la Llei Orgànica de Règim Electoral prohibeix els actes de campanya en llocs no autoritzats per la Junta Electoral de Zona.

No obstant açò, l’aleshores Junta de Govern Local del consistori de Torrevella -en la qual figuraven sis de les persones ara imputades-, emparant-se en la doctrina de la Junta Electoral de comicis anteriors, va aprovar cedir espais públics.

En la causa, només està personada la Fiscalia, ja que els denunciants no s’han constituït com a part en el cas, segons han informat fonts del TSJ.

“La pretensió dels socialistes és eliminar el PP per la via judicial, cosa molt pròpia de les dictadures bananeres”, ha afegit l’edil popular, qui ha apuntat que els socialistes estan trasbalsats”.

Per la seua banda, el portaveu municipal del PSOE, Ángel Sáez, ha demanat en roda de premsa la dimissió de l’alcalde i dels quatre regidors imputats. “Si els quedara una sola gota de sang democràtica, la seua pròpia honradesa els faria dimitir”, ha manifestat Sáez, que ha demanat al president regional del PP, Alberto Fabra, que prenga mesures.

Comparteix

Icona de pantalla completa