Diari La Veu del País Valencià
El 112 recomana ajornar tasques de la ‘plantà’ fins al dimarts de vesprada pel temporal

RedactaVeu / EP / València

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha recomanat a les comissions falleres de València que ajornen les tasques prèvies de la ‘plantà’ dels monuments de les Falles 2017 al pròxim dimarts 14 de març per a així evitar incidents pel temporal de llevant que començarà aquesta vesprada amb l’arribada de pluges i vent i que podria durar fins al dijous.

El 112 ha llançat aquesta recomanació en el seu compte de Twitter davant un episodi de temps advers que afectarà gran part de la península i tindrà especial incidència al País Valencià, on s’esperen fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores i ratxes de vent que podrian superar els 90 quilòmetres per hora. Davant aquesta predicció, l’Agència Estatal de Meteorologia –Aemet− ha activat l’alerta groga (risc) en les demarcacions de València i Castelló a partir d’aquest dilluns 13 de març i serà taronja (risc important) en la meitat del territori valencià, encara que s’espera que remeta a partir del dimecres 15, quan comença la ‘plantà’ de les Falles de València.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències. Josep Maria Àngel, ha assenyalat a través de les xarxes socials que “cal extremar les mesures seguretat en grues i carpes” per evitar incidents durant el pròxim temporal.

Davant aquesta adversa previsió, Protecció Civil i Emergències recomana disminuir la velocitat de la conducció si es donen pluges intenses, extremar les precaucions i no detenir-se en zones on puga discórrer gran quantitat d’aigua, així com circular preferentment per carreteres principals i autopistes.

Així mateix, pel risc d’inundacions, aconsella mantenir-se permanentment informat a través de la ràdio i d’altres mitjans de comunicació de les prediccions meteorològiques i de l’estat de la situació, així com no conduir en àrees inundades i abandonar l’automòbil i cercar un terreny més alt si s’està envoltat per un corrent d’aigua.

També aconsella que s’ha de circular, preferentment, per carreteres principals i autopistes i allunyar-se de vies i torrents. Davant la previsió de neu, Protecció Civil recomana viatjar per carretera “si és imprescindible” i, en aquest cas, portar cadenes o pneumàtics d’hivern, anar molt atent i tenir especial cura amb les plaques de gel. A més, cal en tot moment informar-se de la situació meteorològica i de l’estat de les carreteres, extremar les precaucions, revisar el vehicle i atendre les recomanacions de Trànsit. Es recomana no estacionar els vehicles en zones que puguen veure’s afectades per l’onatge i recordar que en aquestes situacions el mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar els qui es troben en les proximitats del mar. Finalment, front els forts vents, s’aconsella assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguen caure a la via pública i allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguen desprendre’s.

Comparteix

Icona de pantalla completa