Diari La Veu del País Valencià
Puig diu que fa falta una alternança higiènica per a etejar totes les escombraries que hi ha
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha qualificat de “molt negatius” els dos últims anys de govern del PPCV, i ha assegurat que el País Valencià “necessita” una alternança “higiènica” per a “netejar totes les escombraries que hi ha”, “provocades” pels populars.

Ximo Puig s’ha pronunciat així en una roda de premsa on ha realitzat un balanç del l’equador d’aquesta legislatura, en què ha ressaltat que han estat “dos anys perduts” i “dos dècades de polítiques fracassades del PP”.

“Demà –ha afegit– es compleixen dos anys de les últimes eleccions autonòmiques coordinades amb un paradigma: l’incompliment i la mentida”, ha dit, i ha afegit que els valencians “estan ara pitjor que fa dos anys, perquè tenen menys possibilitats de treballar, han de pagar més impostos i tenen menys serveis públics”, ha lamentat.

En la mateixa línia, ha criticat que han sigut dos anys i dos dècades “marcades per un model productiu equivocat, basat en l’especulació i en els grans esdeveniments, en el malbaratament i amb una enorme pudor a corrupció”.

El resultat ha estat “un 30% d’atur, un 30% de deute i un 30% d’exclusió social”, ha dit.

Puig ha indicat que el PP va guanyar fa dos anys “perquè va prometre feina”, i ara “la gran promesa és el seu gran fracàs, ja que s’ha assolit el nivell més alt de desocupació del País Valencià”. També ha ressaltat que moltes empreses valencianes estan tancant perquè “en molts casos” el govern de la Generalitat “no paga”; “i molts dependents no cobren, i alguns alumnes s’han quedat sense menjador…”, ha afegit. Alhora, ha indicat que la pobresa ha augmentat un 18% en el País, “i estem 12 punts per baix de la mitjana nacional en la renda per càpita”.

A més, Puig ha ressaltat que dos anys després, el PP “no ha complit ni el 5% de les seues propostes electorals”, ja que, pel que fa a feina, hi ha més de 715.000 aturats en l’autonomia; un 18% més de pobresa; la Generalitat deu 74 milions d’euros a instituts tecnològics; i altres 125 milions als llauradors des del 2009.

Ximo Puig a la roda de premsa

Davant d’aquesta situació, ha lamentat que “ens trobem amb un Govern paralitzat, sense capacitat de maniobra, que es reuneix cada divendres per no dir res, però no hi ha res més, perquè no hi ha lideratge”, opina.

Segons la seua opinió, és “necessari” canviar la política econòmica, ja que entén que les empreses valencianes estan “absolutament soles. La Generalitat no els ajuda ni a produir, ni a modernitzar ni a cobrar”, ha asseverat.

“Cal canviar la política econòmica i exigir també el que ens correspon de finançament”, ha dit, i ha afegit que “cal entendre que el deute històric no es podrà assumir per part de la Generalitat”.

Sobre Francesc Romeu

Preguntat per la seua opinió sobre les apostes que ha plasmat el portaveu del partit, Francesc Romeu, en un llibre, ha comentat que “qualsevol solució o idea és ben rebuda i em sembla un exercici positiu”.

“Per altra banda, –ha afegit– els acords del PSOE són les decisions del comité nacional, de l’executiva. Qualsevol persona del PSOE té tot el suport per presentar allò que crega oportú, però les posicions del PSPV les marca el PSPV”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa