Diari La Veu del País Valencià
Alacant pateix una forta gota freda que no s’havia donat des del 1997
RedactaVeu / EP / Alacant

Després d’aquest dilluns, en què el temporal de Llevant ha tornat a deixar precipitacions pràcticament arreu del País Valencià (en algunes zones com a les serralades de l’Alcoià-Comtat en forma de neu) encara roman activada l’alerta groga per pluja, neu, vent i maror per a l’interior sud de la demarcació de València i per a tota la d’Alacant.

La ciutat d’Alacant ha recollit més de 140 l/m², dels quals 45,2 van caure en sols una hora (de 19h a 20h), segons ha informat emergències de la Generalitat. Actualment els bombers municipals encara estan realitzant serveis per les pluges. Dilluns a la nit, des de l’ajuntament d’aquesta ciutat, van activar el protocol d’actuació enfront del risc d’inundacions.

>

Vídeo: Canal Josu Larrea.

És per això que s’han suspès les classes en determinats centres d’aquesta ciutat (CEIP La Canyada del Fenollar, CEIP Gloria Fuertes i CEE Santo Ángel); així com també a la Universitat Miguel Hernández, que ha cessat l’activitat acadèmica al centre de Sant Joan d’Alacant per a aquest dimarts. En canvi, la Universitat d’Alacant ha confirmat a través de Twitter que el centre recupera la normalitat després de l’episodi de fortes pluges.

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) i la Policia Local d’Alacant han recomanat no circular per les zones afectades i tallades “per on s’ha d’evitar circular tant amb cotxe com caminant”. Els punts més crítics en el moment que es va activar el protocol estan al barri del Palamó: a l’avinguda del Pintor Pérez Gil en tota la seua llargària des de l’avinguda de Dénia (platja de Sant Joan); a l’avinguda d’Elx solament existeix un carril obert per l’EUIPO; a Flora d’Espanya, tallada a l’altura del pont, a l’Albufereta; a l’avinguda de la Vila Joiosa, tallada a l’altura d’Estació FGV; al vial de la Diputació Antic-Llar Provincial, i a Via Parc.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig ha informat que s’han suspès les classes en tots els centres educatius públics i concertats, inclosos els instituts.

Des d’emergències de la Generalitat Valenciana han notificat a les 9.39h que en les últimes quatre hores s’han registrat 6,8 l/m² a Pinet i 6,2 a Agost. Pel que fa a les ratxes de vent, a Alacant s’han registrat velocitats de 71 km/h, a Rojales 60km/h i a Villena 55km/h.

A més, cal destacar que el Port de Sagunt, que aquest dilluns va haver de tancar, ara ha reobert i torna al seu funcionament.

Les xifres

Al llarg de la nit, el servei d’emergències ha rebut 97 telefonades relaciones amb buidatges de zones inundades, vehicles atrapats i problemes de circulació a Alacant, Elx, Mutxamel, Sant Joan i Monfort del Cid.

Quant als registres, aquest dilluns 13 de març passarà a la història per ser el dia més plujós d’un mes de març en l’aeroport d’Alacant, des del 8 de març de 1971, amb un total de 60,7 litres per metre quadrat, des de les 00 hores fins a les 18.20 hores de la vesprada, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En la resta de la demarcació d’Alacant, localitats com l’Orxa han sumat 154 l/m², Benigembla 148, Pego 140, Murla 153, Vilallonga 145.8, Callosa d’en Sarrià 145,2 o Xàbia 137. Així mateix, en la de València, el 112 ha informat que s’han arreplegat 172 litres a Pinet, 153 a Barx o 130,2 a Moixent.

Comparteix

Icona de pantalla completa