Diari La Veu del País Valencià
Puig convenç Montoro per incrementar la taxa de reposició i frenar la pèrdua de funcionaris

RedactaVeu / València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat aquest dimarts al Ministeri d’Hisenda que modifique la taxa de reposició d’empleats públics que, ara com ara, limita l’acció del Consell a l’hora de contractar personal en serveis de l’administració que no siguen de primera necessitat. En una reunió mantinguda hui a Madrid amb Cristóbal Montoro, el president Puig ha traslladat al ministre la complicada situació que pateixen els serveis de la Generalitat per la manca de personal. Després de la trobada amb Montoro, el president Puig ha destacat la “bona predisposició” del ministre d’Hisenda per a “cercar una solució” al “greu problema” que travessa l’administració autonòmica per la taxa de reposició de funcionaris públics.

Segons ha explicat Puig en la roda de premsa posterior a la reunió, la Generalitat Valenciana ha perdut des de l’any 2008 el 30 per cent dels treballadors de les conselleries i dels seus organismes dependents. Un fet que situa el País Valencià com el territori amb menys treballadors públics per habitant de tot l’Estat.

L’actual taxa de reposició de funcionaris, ha explicat Puig en roda de premsa, fa que la comunitat autònoma “no tinga la suficient capacitat” per a donar cobertura a serveis essencials, ja que hi ha “5.000 empleats públics menys” que a l’inici de la crisi econòmica. A més, el president valencià ha afirmat que el seu territori és el que menys taxa d’empleats públics per habitant té.

En la reunió, el també líder del PSPV ha reclamat un tractament “diferencial” en la taxa de reposició i, davant aquesta petició, Puig ha vist en Montoro “una bona predisposició” per a atendre la realitat del territori. “El ministre és conscient de la situació i treballarà per a donar solució”, ha manifestat. En aquest sentit, Puig ha explicat que el Govern té previst plantejar una taxa de reposició de funcionaris “més àmplia” en l’avantprojecte de pressupostos generals de l’Estat per al 2017, que serà presentat en les pròximes setmanes. De fet, el Govern valencià està ja negociant amb els sindicats per a aconseguir que hi haja un acord sobre les plantilles i en aquesta taxa de reposició, ha afegit Ximo Puig.

D’altra banda, en la trobada Puig ha tornat a insistir a Montoro en la necessitat de tancar en 2017 el nou model de finançament autonòmic. El ministre ha apuntat que la comissió d’experts ja està treballant per elaborar aquest sistema. Per últim, Ximo Puig ha demanat a Cristóbal Montoro, com a mesura més urgent, que autoritze la convocatòria de places de maquinista en Ferrocarrils de la Generallitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa