La reivindicació del Corredor Mediterrani arriba a Múrcia

El president d'AVE, Vicente Boluda, demana "completar l'Espanya radial amb la circular"

RedactaVeu / València

Les 'Trobades pel Corredor Mediterrani' han arribat aquest dimarts a Múrcia. Més de 500 empresaris, segons la xifra facilitada per l'organització, s'han aplegat en la defensa de la infraestructura ferroviària que ha de portar les mercaderies valencianes a Europa. Entre els més destacats es trobaven el president d'AVE i navilier Vicente Boluda; el president de Mercadona, Juan Roig; el de Puig, Marc Puig, i el d'Agroalimen, Artur Carulla. A la cita empresarial i reivindicativa han acudit també els presidents de Bankia, Banc Mare Nostrum i Cajamar: José Ignacio Goirigolzarri, Carlos Egea i Eduardo Baamonde.

La trobada de Múrcia és la primera després que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, donara una planificació amb dates del Corredor Mediterrani. El president d'AVE, Vicente Boluda, s'ha preguntat durant la seua intervenció “com és possible que el Mediterrani espanyol, on està la indústria, el turisme, les exportacions i la majoria de la població del país, tinga un dèficit tan important d'infraestructures”. Per açò, ha demanat completar "l'actual Espanya radial amb l'Espanya circular, perquè encara que la capital d'Espanya és molt important, la resta de regions han de ser ateses perquè suposarà que el conjunt del territori avance”.

Durant l'acte, els empresaris han subratllat la rellevància estratègica del Corredor Mediterrani per a l'economia i la cohesió social, ja que els territoris afectats per la construcció d'aquesta infraestructura suposen el 50% de la població espanyola, el 45% del PIB, el 47% del teixit productiu i el 46% de l'ocupació. Per al president d'AVE, “el tercer carril és una solució necessària, encara que provisional. Fins que no existisca la doble plataforma, no hi haurà Corredor Mediterrani”.

La reunió de Múrcia ha servit per a presentar la plataforma elcorredormediterraneo.com, que permet a l'usuari navegar de forma interactiva per tot el traçat ferroviari des de la frontera francesa fins a Algesires a vista d'helicòpter. Els plans aeris permeten observar els principals punts negres de la infraestructura, com ara el túnel davall de l'A7 entre Castellbisbal i Martorell, el coll d'ampolla de la via única entre Tarragona i Vandellòs i el cul-de-sac de l'estació de València. 

Comentaris

On va la corda va el poal! Benicolet
10.

A banda de lamentar-nos, criticar-los i judialitzar-los, estem en condicions de oferir un projecte independentista, al marge d'ells,, que il.lusione a tota la ciutadania, con es va fer a Catalunya?
Perquè en això consisteix en fer el gran salt del nacionalisme al independentisme,

  • 4
  • 0
Mossèn Colombier
9.

Colombier cares about the settlement of peace.

Colombier cares not about Western democracy.

  • 0
  • 5
Ximet Alcoi
8.

A Espanya ofrenant i després plorant mendicant !!

  • 6
  • 0
Castellonenc Castelló de la Plana
7.

Quina colla de franquistes col.laboracionistes de l'Imperi espoliador i saquejador dels Països Catalans...

Ara; amb 50 ó 60 anys de retard, se n'adonen de que si no hi ha Corredor Mediterrani, l'economia del País Valencià s'estanca i ells no poden guanyar tota la pasta que voldrien.

Aquesta gentola no és de fiar, a la primera de canvi tornaran a traïcionar-nos.

  • 12
  • 0
Alexandre Pineda Fortuny
6.
A MÉS D'UNA REIVINDICACIÓ DE TOT L'EIX MEDITERRANI, CAL DENUNCIAR ARREU ELS SABOTATGES CONTINUATS DE PP. I PSOE, DURANT MÉS DE VINT ANYS, MENTRE FAN AVE's FINS I TOT A L'ARÀBIA SAUDITA, ÉS PER LA INTERESSADA AMISTAT ENTRE EL REI I EL XEIC, QUE COMPRA ARMES, VAIXELLS, I I COMISSIONS DEL PETROLI. EL POBLE VALENCIÀ, CATALÀ, MURCIÀ ANDALÚS SE'LS EN FOT PER MÉS QUE CANTIN "LA IGUALDAD DE TODOS LOS ESPAÑOLES", RES MES FALS QUE EL REGNE ESPANYOL, DIENT CONSTANTMENT MENTIDES AMB CATEGORIA D'ESTAFES DESCOMUNALS.
  • 9
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat