Diari La Veu del País Valencià
Les bandes de Cullera, Bunyol i Llíria ja tenen el seu propi cicle de concerts

Sixto Ferrero / València.

Quasi dos anys de reunions entre les directives de les societats musicals de Cullera, Llíria i Bunyol han donat finalment el seus fruits. El pròxim 24 de març es presenta el cicle anual de concerts, Concerts a Tres Bandes, segons ha informat la Federació de Bandes.

Des de la primera reunió, quasi d’incògnit a Bunyol a les darreries de 2015, fins a l’última, amb el president de les Corts, Enric Morera, fa tan sols unes setmanes, les societats musicals més guardonades del País Valencià havien palesat el seu desacord amb el funcionament del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (CIBM), ja que aquestes demanaven que tornara a la Plaça de Bous i no continuara tenint lloc al Palau de la Música. Una petició que des de la regidoria de Cultura “s’estudiaria”, però que en cap cas s’acceptaria sense escoltat totes les parts, com va explicar Glòria Tello mentre es presentava el CIBM de 2016. De fet, cap de les sis bandes han coincidit en la secció d’honor del CIBM en els darrers anys, sinó que s’ha presentat cadascuna d’elles quan cap de les altres ho feia. Uns fets que des d’alguns sectors han assenyalat com a un intent de traure-li interès i competitivitat a la màxima secció del certamen internacional.

Finalment, ‘la Armónica’ i ‘la Artística’ de Bunyol, l’Ateneu Musical i Santa Cecília de Cullera i la Primitiva i la Unió de Llíria tindran el seu propi cicle anual que es presentarà al Centre Cultural La Beneficència, a València, el 24 de març a les 12h.

Comparteix

Icona de pantalla completa