Diari La Veu del País Valencià
ACPV assisteix al judici per l’agressió policial al músic Miquel Gironés per parlar en valencià
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) assistirà al judici que aquest matí tindrà lloc per l’agressió per part d’un policia al músic d’Obrint Pas, Miquel Gironés per parlar en valencià.

Concretament, Ferran Suay i Pau Caparrós, membres de la Junta Directiva d’ACPV, representaran “la nostra entitat en aquest judici i faran arribar la nostra solidaritat i suport al músic”.

ACPV considera que la Delegació del Govern “s’ha mostrat absolutament passiva en aquest greu cas de violència policial, incomplint la seua obligació de protecció dels ciutadans”.

Cal recordar-li a la delegada del Govern “que cal respectar la llei, i que insultar i agredir físicament un ciutadà per parlar en una llengua oficial és un delicte? I que si aquest delicte el comet un membre de les Forces de Seguretat de l’Estat és doblement greu? La delegada peca, en aquest cas, de complicitat per passivitat, i més quan no es tracta precisament d’un cas aïllat”.

En aquest sentit, ACPV fa extensiu el seu suport a tots els ciutadans que puguen veure agredits els seus drets lingüístics, “i ofereix el seu Servei Jurídic, que compta amb l’aval de la nostra experiència i de la llarga llista de sentències guanyades, per fer front a qualsevol acte de discriminació antidemocràtica i antivalenciana”.

Cal que el tribunal “condemne l’agressió amb una sentència ferma i clara, cal que la Delegació del Govern espanyol acabe amb la seua passivitat i prenga mesures efectives per protegir els ciutadans i la llei, i cal que els responsables de les Forces de Seguretat de l’Estat investiguen els casos de violència policial i castiguen els responsables”.

En aquest sentit, la voluntat de l’entitat és treballar per garantir que els drets lingüístics dels valencians siguen respectats, “ja que les institucions espanyoles encarregades de fer-ho no ho fan, si més no ara per ara, com aquest cas novament demostra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa