Diari La Veu del País Valencià
Aznar no descarta tornar a la política
ACN / Madrid

Aznar, però, ha revelat que ‘els únics sobres’ que ha conegut són els que entraven a La Moncloa amb 300.000 pessetes ‘diàries’ de fons reservats de l’Estat i que ell va eliminar el dia que va arribar.

Si es produeixen circumstàncies extremes vostè acceptaria tornar a la política? “Això és exactament el que li acabe de dir. Compliré amb les meves responsabilitats. No hi ha més conseqüències que el compliment estricte d’unes responsabilitats que jo mai he eludit”.

Així s’ha expressat José María Aznar en una entrevista aquest dimarts a la nit a Antena 3. L’expresident estatal ha evitat criticar la política de l’actual govern del PP però se n’ha desmarcat.

Aznar ha reivindicat ‘lideratges’ per saber ‘quins objectius es pretenen i quines són les polítiques i els instruments que els poden aconseguir’. En aquest sentit ha demanat que el PP “s’active, exercisca i aplique el programa pel qual va ser elegit” i ha apostat per “uns objectius històrics renovats, un projecte polític molt clar i una opció política a favor d’aquests objectius”.

Aznar ha revelat que des que el PP governa només ha mantingut una “conversa llarga no fa molt de temps” amb el president del govern estatal, Mariano Rajoy.

El que fou president del govern estatal entre 1996 i 2004 ha assegurat que ‘mai’ va cobrar cap sobresou com a president i ha assenyalat que pagava una renda del 10% de la seva retribució com a mandatari per viure a La Moncloa.

A l’oposició Aznar tenia una retribució com a diputat i una com a president del PP, pagues “totalment declarades a Hisenda. No he tingut cap altra retribució de les que figuren exactament declarades”, ha insistit.

Respecte a les despeses del casament de la filla d’Aznar que suposadament va pagar la trama Gürtel, Aznar ha considerat ‘normal’ que es facen regals en una boda i ha denunciat que s’haja dit que es van rebre ‘d’una trama criminal i delictiva’.

Per Aznar, els suposats casos de corrupció que ha destapat El País amb els ‘papers de Bárcenas’ no són més que ‘una demostració de l’intent de destruir’ el PP que té el rotatiu i ha dit que espera que se’l condemne “per tanta infàmia i tanta falsedat”.

L’Estat té un problema de ‘desagregació’

Per l’exlíder estatal, el problema que té l’Estat és de ‘desagregació’, que està mancat ‘dels instruments fonamentals per garantir la seua cohesió’, cosa que ha titllat de ‘molt greu’ i ha situat com ‘l’origen de la crisi’.

Aznar ha dit que no es penedeix d’haver transferit competències a les comunitats autònomes quan governava però ha remarcat que no pot ser que aquestes es vulneren. En aquest sentit considera que “l’Estat hauria de tenir instruments suficients per garantir la seva cohesió. Defensar l’Estat espanyol amb totes les seues conseqüències”.

Comparteix

Icona de pantalla completa