Diari La Veu del País Valencià
Emotiu i multitudinari comiat per a Bernat Capó a Benissa

RedactaVeu / Benissa.

Aquest dimecres, 15 de març, el municipi de Benissa (Marina Alta) va retre un emotiu i multitudinari adéu a l’escriptor i periodista Bernat Capó, qui va faltar el passat dimarts. La cerimònia civil va tindre lloc en el Centre d’Art Taller Ivars, on es van aplegar més de 500 persones, entre les quals hi havia veïns, familiars, amistats i diferents personalitats de l’àmbit cultural, social i polític.

L’acte va començar amb la lectura de les últimes voluntats de l’escriptor, que va escriure als 60 anys. Va ser l’últim missatge de Capó, verbalitzat en la veu de Pedro Soliveres, un dels seus nebots: “Ara mateix ja estaré en el mar, en l’aire i en el record de tots aquells que m’heu volgut. Per a dur a terme les meues últimes voluntats diposite tota la meua confiança en els meus familiars i amics, i especialment en la meua dona, qui espere que em sobrevisca, i qui sap que, llevant d’eixos moments de ‘pudentor’ que tinc, realment sóc un tros de pa”.

“La memòria és el cel dels escriptors”

Entre les seues voluntats es van poder escoltar peticions com la que demanava que “es compre el taüt més barat que trobeu, perquè no he sigut persona de grans ostentacions”, que no tinguera “un enterrament en l’església, ni misses ni rosaris, perquè quan s’acaba és que s’ha acabat” o que “com la memòria és el cel dels escriptors, qui vulga recordar-me que llija algun dels meus llibres”.

Foto: Ajuntament de Benissa.

Finalment es va projectar un vídeo amb la biografia de l’escriptor i periodista, moment en el qual centenars d’assistents van voler reflectir el seu afecte i estima cap a Bernat Capó deixant unes línies en el llibre de condolences.

Algunes declaracions

Joan Borja, amic: “Quan el cos es consumeix les paraules es queden palpitant en els periòdics, en els llibres, en la conversa o en la memòria d’aquells amb els quals has parlat. Deixes el teu poble, Benissa, i també el teu poble gran dels valencians. Bon viatge Bernat, i benvingut al teu cel, que és el cel de la nostra ment”.

Tomàs Llopis, amic: “Un gran home bo ens deixa, un home amb conviccions, cabut i honest”.

Lídia Santacreu, escriptora: “Hui el rossinyol de la cultura entona una melodia molt trista, posat en la branca més alta d’un ametler”.

Manuel Juan, regidor de Cultura: “Bernat va difondre la lectura i la cultura, i va ser a més un gran polític que va fer grans coses pel seu poble, com la creació dels premis XXV d’Abril o la creació de la Casa de Cultura”.

Abel Cardona, alcalde: “Quan era menut i em parlaven de Bernat Capó, de la seua obra, pensava que es referien a algú de Madrid o de Barcelona, creia que les grans persones sempre eren de la ciutat, i ja després, més major, vaig poder gaudir de delícies com L’Espigolant o El Costumari, una manera de descobrir l’orgull de ser de poble”.

Bernat Soliveres, nebot: “Agraïsc totes aquestes paraules i a tot el poble de Benissa per la seua empatia, sé que Bernat era una persona important a nivell cultural al País Valencià, i per açò vos demane que el recordeu llegint la seua obra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa