Diari La Veu del País Valencià
El Centre de Dependents de Castelló, amb sales tancades un any després de la seua inauguració
RedactaVeu / Castelló

Al complir-se un any de la seua posada en funcionament, el Centre d’Atenció a Persones Dependents Gran Via de Castelló manté encara tancades dues de les seues unitats. Entre elles, el centre de dia de Dany Cerebral Sobrevingut, quan a les comarques del nord hi ha 5.000 persones afectades per aquesta malaltia. Unes 900 requereixen un centre de dia, per eixe motiu, la diputada autonòmica de Compromís va presentar una pregunta parlamentària adreçada a la Consellera de Benestar Social per preguntar per quin motiu continuen tancades aquestes unitats i quines mesures es preveuen.

La resposta és, que la posada en funcionament del Centre d’Atenció Especialitzada a Persones en dependència Gran Via s’ha realitzat ‘de forma gradual’ per assegurar la màxima integració dels usuaris als nous recursos, i a la plantilla, i segons aquesta resposta, el centre de dia per a persones amb discapacitat física, en el qual s’inclou la tipologia de danys cerebral amb seqüeles físiques, està previst que comence a funcionar el mes de juny. A més, segons la consellera de l’àrea, “en atenció a la demanda registrada i les necessitats d’atenció a les comarques del nord, s’està estudiant diferents alternatives d’ús en la resta de dependències del centre”.

Segons aquesta resposta, no s’informa de la capacitat d’atenció que tindrà aquest nou centre de dia, i de quina manera es pensa fer funcionar, denuncien des de Compromís. Igualment, que després d’un any de la seua inauguració, es continuen estudiant en teoria les necessitats d’atenció a les comarques del nord, tenint bona part de l’edifici en desús, després d’anys d’endarreriments, ‘demostra qué poc preocupa al Consell aquests col·lectius amb necessitats’.

Comparteix

Icona de pantalla completa