Diari La Veu del País Valencià
La plaça de bous de València torna a escoltar el clam animalista: ‘Falles sense sang’

RedactaVeu / EP / València.

Un centenar d’animalistes han tornat a manifestar-se davant la plaça de bous de València aquest dissabte a l’hora de la correguda per a fer escoltar, de nou, el clam per unes Falles “sense sang ni tortura”.

Han tornat al carrer una setmana després que una vintena d’animalistes portaren endavant una protesta pacífica, tenyint-se de roig —simulant la sang— i realitzaren una actuació per a llançar el missatge: “La sang embruta les nostres Falles”. Igualment, el proppassat dissabte van celebrar una concentració a la plaça de l’Ajuntament que comptà amb el suport de la regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de València on demanaven unes “Falles sense sang”.

El clam animalista s’ha tornat a escoltar davant de la plaça de bous de València per a exigir unes Falles “sense sang ni tortura” i mostrar així el seu rebuig a les corregudes que se celebren a la plaça durant aquests dies.

Entre crits de “Vergonya”, “Falles sense sang”, “Bous sí, toreros no” i “La tortura no és art ni cultura”, els manifestants s’han concentrat en la zona per a vianants entre els carrers Colón i Xàtiva de València, a l’altura del Passeig de Russafa.

El clam animalista s’ha tornat a escoltar davant de la plaça de bous de València. Foto: Podem Animalista País Valencià.

En aquest emplaçament han romàs durant dues hores, coincidint amb la celebració a la plaça de València de la correguda de bous d’Enrique Ponce, Cayetano i Ginés Marín, dins de la programació de la Fira de Falles 2017.

Igualment, han plasmat la seua reivindicació en pancartes amb lemes com ara “Obligats a nàixer, destinats a patir, condemnats a morir”, “No a la violència taurina, no amb els nostres diners”, “La tortura com a diversió, la vergonya d’un poble” o “Fins que no hi haja pau per als animals no n’hi haurà per als seus maltractadors”.

La protesta pacífica ha estat organitzada per Repulsa Internacional Contra el Maltractament Animal (RICMA) amb el suport de plataformes com ara Compassió Animal, Dignitat Animal, Moviment Antitaurí de Lluita, El Rebrot per la Vida o Podem Animalista País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa