Diari La Veu del País Valencià
L’AVE València-Castelló comença les proves
RedactaVeu / València

L’AVE València-Castelló comença aquest dilluns en proves. Està previst que siga a última hora d’aquest 20 de març, en horari nocturn, quan un vehicle especial isca des de l’estació de València en direcció a Castelló de la Plana per realitzar el recorregut en proves d’aquest tram -de 70,1 quilòmetres- del Corredor Mediterrani, i minimitzar d’aquesta forma l’impacte en el servei de rodalia.

Per la seua banda, i segons va anunciar a les acaballes del passat mes de febrer el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, durant una assemblea de l’Associació Valenciana d’Empresaris, la circulació provisional del tram Alacant-Múrcia del Corredor Mediterrani es posarà en marxa a la fi de 2017.

Adif Alta Velocitat va finalitzar l’última fase de les obres de millora en l’estació de Vila-real, el passat dia 16. Aquesta actuació té com a objectiu ampliar les dues andanes, la instal·lació de marquesines de protecció i la renovació de diversos elements, com la il·luminació, el mobiliari i els sistemes d’informació al viatger. També s’han realitzat millores en la via i en els sistemes d’electrificació i senyalització. Aquesta actuació forma part de les obres que contemplen l’adaptació d’una via a l’ample mixt mitjançant la implantació del denominat tercer carril entre València i Castelló, de manera que siga apta per a circulacions tant d’ample estàndard internacional (1.435 mm) com d’ample convencional ibèric (1.668) i que permetran l’arribada de l’alta velocitat a la capital de la Plana.

Estació de Vila-real. Foto: Adif.

Les obres d’adaptació a l’ample internacional de la línia València-Castelló del Corredor Mediterrani, estan cofinançades pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).

Comparteix

Icona de pantalla completa