El 'sorpasso' hivernal de l'aeroport de Castelló al de Reus

La instal·lació supera la base del Baix Camp a l'inici d'any i ja té més viatgers que 16 aeroports de l'Estat


L'aeroport de Castelló comença a enlairar-se. La instal·lació de Vilanova d'Alcolea va tancar febrer superant en nombre de viatgers 16 aeroports, entre els quals es troba el de Reus, el seu màxim competidor. Any i mig després d'iniciar els vols regulars, les dades de trànsit de l'aeròdrom castellonenc trenquen amb la imatge d'infraestructura sense ús arrossegada durant els quatre anys en què no va rebre cap vol.

La base de la Plana Alta va rebre 8.800 passatgers al febrer, 1.485 més que l'aeroport de Reus, ubicat 170 quilòmetres al nord. Sumant les dades dels mesos de gener i febrer, l'aeroport de Castelló va transportar 17.266 viatgers davant dels 16.789 de la base del Baix Camp.

El sorpasso de Castelló a Reus en trànsit ja es va produir al desembre, quan la instal·lació de Vilanova va registrar un total de 9.309 passatgers davant dels 7.775 de la base que dóna servici a la Costa Daurada i al parc temàtic Port Aventura. Les dos bases comparteixen proximitat a destinacions turístiques de sol i platja i una aposta per les companyies low cost, però l'aeroport de Castelló ha aconseguit millors registres en la temporada hivernal.El primer aeroport de l'Estat amb gestió privada

A hores d'ara, des de Castelló operen Ryanair i Blue Air. La companyia irlandesa vola a Londres-Standed tres vegades a la setmana i a Sofia amb dos freqüències setmanals. A més, el 26 de març reprendrà la connexió amb Bristol, que només funciona durant la temporada d'estiu.

La romanesa Blue Air enllaça des del juny Castelló amb Bucarest dues vegades per setmana i al juny incorporarà una tercera freqüència setmanal. La ruta dóna servici a la nombrosa colònia romanesa de la demarcació i el seu punt fort és un preu dels bitllets més econòmic que el d'aeroports propers com el de València.

A aquestes rutes se sumarà des d'octubre una connexió de Ryanair amb la ciutat polonesa de Poznan, un potent nucli universitari equidistant de Varsòvia i Berlín. Amb una freqüència de dos vols setmanals, el nou enllaç reforça l'oferta de l'únic aeroport de l'Estat gestionat per una empresa privada, la francesa Edeis.

En l'horitzó de la base de Vilanova hi ha l'objectiu d'assolir enguany la xifra de 177.000 passatgers, un 66% més que els 106.000 viatgers registrats l'any passat. A banda dels vols regulars, l'aeroport de Castelló rep vols xàrter com els dels 5.000 turistes austríacs amb destinació Peníscola que arribaran del maig al setembre.

 

Comentaris

Per que han tret vols de Manisses Oneal
9.
Han fet un nyap com un piano, han tret vols de Manisses per posar-los ahí i justificar l´existència de l´aeroport. Al final paguen els treballaors mijouets en benzina.

I ja que no vénen prou immigrants com per afonar el país en 10 anys, Compromís-Soros els done 500 leuros al mes a cada il·legal i demana als pobres desgraciats dels valencians que acollim (per que ells als seus casoplons no agafaràn cap) que mos empassem a tots els gitanos rumanos que han tirat d´Itàlia i França. Aixina els seus amos podràn pagar-nos menys i de pas dividixen més encara la societat per a que mai ens posem d´acord per tirar-los a tots i posar a Marine!
  • 0
  • 1
Maestrat
8.

#1 Vilanova d'Alcolea és Maestrat!

  • 0
  • 0
vicent quart de poblet
7.

8.800 pasatgers AL MES, no al ANY.

  • 0
  • 0
vicent quart de poblet
6.

8.800 pasatgers només en un mes, no al any. Per favor, lig be abans d´opinar.

  • 0
  • 0
vicent quart de poblet
5.
Castelló te un aeroport rentable, no com MADRID BARAJAS que ens costa als valencians una fotracá de diners tots els anys, a pesar deles inversions multimillonaries fetes ( Terminal T`-4 Barajas presupuestat inicialment en 1300 milions d´euros va acabar costant 7.300 ). Castelló només ha costat 200.
Pero la cavedrna mediática madrilenya només sap parlar del aeroport de Castelló. I crec que l´esquerra valenciana deu reconeixer que una cosa es Carlos Fabra i la seua falta de ética i altra el encert de construir un aeroport a Castelló.
  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat