Riba-roja exigeix a AENA que canvie el pas de 'més de 30 avions al dia' perquè molesten els veïns

Els problemes van començar fa cinc anys quan es va modificar el trajecte dels aparells que aterren a Manises
24 març 2017 01:00h

RedactaVeu / Riba-roja.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) s'ha posat en marxa per defensar els veïns que pateixen des de fa més de cinc anys el pas de nombrosos avions a poca distància de les seues residències, amb les conseqüents molèsties que això genera. És per això que des del consistori s'ha exigit a Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) que rectifique el pas de “més de 30 avions al dia” des de l'aeroport de Manises (l’Horta Oest). Els veïns de les urbanitzacions de la Llovatera i el Pla del Totxar han recollit al voltant de 200 signatures com a mostra de la seua protesta, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'equip de govern de Riba-roja ha recordat que les “molèsties que suporten diàriament” els veïns d'aquestes urbanitzacions “es remunten a fa més de cinc anys, després de la decisió d'AENA de modificar l'itinerari”. Més concretament: “Els més de 500 veïns d'aquestes àrees residencials han de suportar cada dia el pas d'aparells aeris a escassa altura dels seus habitatges, cosa que provoca nombrosos problemes, per l'alta freqüència de pas al llarg de la jornada, des de primeres hores del dia fins a prop de la mitjanit, quan deixen de passar per sobre d'aquestes àrees de Riba-roja”, denuncien des del consistori.

A més, incideixen que a pesar d'aquests cinc anys en què s'han produït diverses protestes “el Ministeri de Foment no ha fet cas de les problemàtiques plantejades per l'ajuntament i per les associacions veïnals, fins al punt que no solament no s’han reduït sinó que han augmentat i, per tant, també les molèsties i queixes que afecten la vida diària”.

Les xifres, extretes per les mateixes associacions veïnals, se situen en “més de 30” avions que sobrevolen diàriament el cel d'aquestes àrees residencials a una altura propera als 100 metres. 

50 vols diaris en períodes vacacionals

El número de vols es veu incrementat, segons l'ajuntament, en “períodes estivals, ponts i vespres de festes”, ja que és llavors quan major afluència de trànsit aeri es produeix amb l'arribada de turistes al País Valencià, moment en què han arribat a comptar “prop de 50 vols diaris”. 

I aquest trànsit aeri provoca que els veïns es queixen, perquè “amb aquestes condicions és molt difícil descansar”. A més, “el soroll continu, des del matí fins a la nit” els arriba a generar estrès i canvis d'humor, segons expliquen en el comunicat.

Per tot açò, l'executiu local ha anunciat que portarà al ple municipal una proposta perquè l'autoritat aèria “prenga consciència” dels problemes que pateixen a La Llobatera i el Totxar sobre el pas d'avions comercials i varie la ruta.
 
next