Llancen dos pertards i pinten la seu del PP de Castelló durant la nit

Van rebentar els vidres i van llançar àcid a l'interior
22 maig 2013 01:00h
Europa Press / Castelló de la Plana

Veïns de la zona van escoltar, cap a les 23:30 hores del dimarts, un gran estrèpit que van atribuir a alguna celebració, ja que a prop hi ha un local de 'gaiata'. Els autors dels fets van utilitzar dos petards detonants, que van rebentar els vidres de dos finestres, que es van projectar cap a l'interior i van perforar els estors tot i que, pel seu material ignífug, no van cremar. Tot i això, sí que s'han produït danys en diversos despatxos.  

Alhora, l'entrada va ser inundada amb àcid, que ha fet malbé tant la vidriera d'entrada com el sòl i la reixa, i entre les dos finestres de la façana afectada van pintar: 'Som País Valencià'.

Agents del Cos Nacional de Policia han començat ja la investigació. La seua unitat científica ha estat recollint proves i empremtes per a determinar els autors de l'atac, arran de la denúncia presentada pel PP.

El president del PP de Castelló, Javier Moliner, ha denunciat en un comunicat que "això recorda ja a l'època dura de la violència al carrer". Segons ha assenyalat, "l'objectiu dels atacants era provocar tot el dany possible, ja que entre les proves recollides per la policia hi ha part de l'etiqueta d'un dels artefactes en la qual es pot llegir l'especificació que l'explosiu era 'súper-extra-detonant'".

Moliner ha explicat que "aquest és un salt més en l'absurda escalada de pressió que està patint el Partit Popular les últimes setmanes". Segons la seua opinió, "és conseqüència de la línia ascendent de persecució en què, des de plataformes radicals, s'organitzen 'escratxes' en les seus del PP, després en els domicilis particulars d'alguns dirigents i en les seues famílies", en què "després, un partit presumptament democràtic demana l'assetjament domiciliari del president de NNGG de Castelló per defensar els joves i en què un sindicat crida nazis i feixistes als joves del partit".

Javier Moliner ha lamentat que la seu del PP de Castelló "ha patit uns atacs violents que, a més, porten la firma ideològica de qui els ha fet", referint-se a la pintada. Tot i això, segons ha dit, "aquest acte vandàlic no ens doblega, i seguirem recorrent amb força i convicció el camí emprés per a fer les reformes necessàries que impulsen aquest país endavant".
 
next