Diari La Veu del País Valencià
El PP desallotja el PSPV-Bloc de l’Ajuntament de Castalla
EFE / Castalla

D’aquesta forma, els huit edils del PP i els dos de la formació independent, fins ara en l’oposició, passen a conformar el nou equip de Govern local d’aquest municipi. Fins ara, el consistori estava dirigit per la coalició PSPV-Bloc, amb quatre i tres regidors cada grup, respectivament, per la qual cosa governaven en minoria.

L’alcaldessa, Mayte Gimeno ha afirmat que en aquesta moció de censura existeixen “motius personals i partidistes”, i ha apuntat que “darrere de tot açò” figura l’auditoria que, el fins ara govern del PSPV-Bloc havia iniciat per a aclarir presumptes irregularitats de projectes urbanístics.

UCiD, sorgida d’una escissió en les files populars abans dels últims comicis municipals, havia rebutjat qualsevol possibilitat d’aconseguir un acord de govern amb els populars, en figurar en el grup del PP l’edil i portaveu José Luis Prats.

No obstant açò, aquest últim va presentar el passat dia 10 la seua dimissió, la qual cosa va permetre que ambdues formacions polítiques es reuniren per a estudiar un possible pacte de governabilitat. Candela, que figurava com a número dos de la llista popular, va ser proposat com a alcalde en l’escrit de la moció de censura, la qual ha sigut aprovada hui amb els vots del PP i UCiD.

Comparteix

Icona de pantalla completa