Diari La Veu del País Valencià
Música Medieval i Renaixentista a Morella al mes de juliol
RedactaVeu / Morella

Morella es convertirà al mes de juliol en la capital de la música Medieval i Renaixentista. La segona cita d’aquestes característiques tornarà a combinar la música, la dansa, la cultura o la tradició i comptarà amb la gran novetat d’acollir un festival amb grans experts en instruments medievals.

D’aquesta manera, a la vessant formativa afegirà una oferta turística important per al municipi.

La principal novetat d’aquesta edició és que, entre els dies 19 i 21 de juliol, tindrà lloc el Festival de Música Antiga de Morella. Aquest comptarà amb sis concerts i altres activitats com una exposició didàctica de lutheria a càrrec de la Societat Espanyola de Vihuela, conferències, tallers i visites guiades a la Morella històrica. Així, aquests actes es convertiran en reclams turístics i culturals del municipi.

Els concerts seran a l’edifici gòtic de l’Ajuntament de Morella, l’església arxiprestal Santa Maria la Major, i en la qual es pot contemplar l’òrgan barroc de Turull. També el Reial Convent de Sant Francesc albergarà activitats com l’espectacular concert final de curs, un emblemàtic espai històric que conserva un claustre gòtic i on encara podem trobar a la seua Sala Capitular una pintura del segle XV representant una dansa medieval: la Dansa de la Mort, un motiu iconogràfic únic que conservem de la Morella medieval.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la unió entre la història i el patrimoni de Morella i el talent dels professors i alumnes d’aquest curs, és una combinació perfecta que ens trasllada a l’època Medieval”.

A més, afegeix que “la nostra localitat té el gran objectiu de posicionar-se com una ciutat referent en l’organització de congressos i de trobades d’aquest tipus, per aixó seguirem apostant per la col·laboració amb els organitzadors d’aquest certamen”.

Finalment, recordava que “l’edició de 2012 va ser un gran èxit de participació, que va culminar amb l’espectacular representació de la Dansa de la Mort al Convent de Sant Francesc que es va omplir de públic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa