Diari La Veu del País Valencià
Què ha de passar perquè ací dimitisca algú?
EFE / RedactaVeu / València

Fabra s’ha pronunciat així en el ple de les Corts, on el portaveu de Compromís, Enric Morera, li ha preguntat quines ‘mesures d’exemplaritat’ aplicarà després del processament de Blasco en el cas cooperació, que investiga el suposat frau en les subvencions de la Generalitat per a cooperació internacional. Morera ha preguntat al cap del Consell “Què ha de passar perquè ací dimitisca algú?”.

El president ha defensat, no obstant açò, que cal ‘respectar els temps’, per la qual cosa el Govern valencià esperarà a conéixer l’informe de conclusions de l’Advocacia de la Generalitat, que està personada com a acusació particular en el cas, i les determinacions de la jutgessa instructora i si assenyala obertura de judici.

“Seré coherent amb els plantejaments que facen l’Advocacia de la Generalitat i la jutgessa referent a les conclusions i determinacions que haja de prendre, i ho faré amb la màxima contundència, no tinga cap dubte”, ha asseverat Fabra.

Morera ha recordat que en el grup popular hi ha tres exconsellers processats judicialment i l’ha instat a actuar ‘amb molta decència, amb molta ètica i amb molta honradesa per a no danyar la imatge de la Càmera autonòmica’.

Rafael Blasco. PP.
Mireia Mollà. Compromís.
Morera ha reclamat mesures ‘de regeneració democràtica’ sobre Blasco després de ser processat per tràfic d’influències, prevaricació, malversació i inducció a la falsedat, i l’ha instat a aplicar els estatuts del PP, que diuen que s’ha de posar a la disposició del partit l’escó si obri un procediment jurisdiccional.



La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat que Fabra no ‘farà caure’ Blasco, perquè no té ‘la força suficient’, i l’ha instat a comprometre’s al fet que, si l’Advocacia de la Generalitat demana presó per a l’exconseller, exigir-li que se’n vaja de les Corts, o l’expulsarà i el deixarà com a diputat no adscrit.



El vicepresident, José Císcar, ha assegurat que l’Advocacia de la Generalitat “serà conseqüent amb la seua posició processal i que Fabra ‘serà conseqüent’ amb eixes conclusions, però cal respectar els temps de la justícia”, i ha dit que Compromís no és “exemple de res, ja que té edils imputats a Castalla, Alcoi o Redovà”.



El portaveu socialista, Antonio Torres, ha preguntat on ha quedat la seua “tolerància zero amb la corrupció, quan Blasco segueix en el seu escó emparat per les sigles del PP, anys després d’haver desviat cap a una xarxa corrupta les ajudes a cooperació”.



La diputada socialista Clara Tirado ha ressaltat el “pànic que tenen a qui ha sigut la biga que va sostenir 18 anys el sostre de la catedral de corrupció en la qual han convertit el Consell”, i ha preguntat: “A que no l’expulsarà del seu grup?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa