Diari La Veu del País Valencià
Cospedal, sobre Barberà, al congrés del PPCV: ‘Era generosa i incansable i ens està mirant des del cel’
Ignasi Muñoz / València

El PPCV no farà Rita Barberà presidenta d’honor, però la finada alcaldessa de València ha estat present durant tota la primera jornada del XIV Congrés que se celebra fins a aquest diumenge a la capital. L’homenatge més sentit l’ha enunciat Maria Dolores de Cospedal. La secretària general del PP espanyol ha recordat Barberà com a una dona “generosa i incansable” que “va creure en els valencians” i que va fer de València “una de les ciutats més importants d’Europa, plena de llum i d’alegria.”

Durant el discurs al Palau de Congressos, De Cospedal ha imaginat Rita Barberà observant el conclave popular des d’una mirador privilegiat. “Estic segura que ens està mirant des del cel i pensant ‘Isabel: tu, endavant, que ho aconseguiràs’”, s’ha figurat la dirigent popular.

De matí, el portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha posat Bonig en context tot recordant-li quins han sigut no sols els referents històrics del partit, sinó de la dreta valenciana en general des de la Transició. “Vicente González Lizondo, Emilio Attard, Manuel Broseta, Abril Martorell i Rita Barberá”, ha enumerat el també president de la mesa del XIV congrés del PPCV.

Elecció d’Isabel Bonig

La primera jornada del congrés ha conclòs amb la reelecció d’Isabel Bonig com a presidenta, tot i que és la primera vegada que passa pel sedàs d’una votació, atés que quan va ocupar el càrrec ho va fer per decisió directa de Mariano Rajoy arran de la dimissió d’Alberto Fabra. L’expresident també ha gaudit del suport de la número 2 del PP espanyol. “Alguna vegada se’t reconeixerà el que has fet per aquesta terra”, ha afirmat, amb laconisme, De Cospedal.

Isabel Bonig junt a De Cospedal en el XIV Congrés del PPCV. Foto: PPCV.

Hi han votat 1.531 compromissaris. Bonig ha obtingut 1.514 vots a favor, el 94,49%. Només s’ha quedat sense el suport dels 83 vots en blanc i els nou nuls. No s’hi ha comptabilitzat cap papereta en contra.

La líder dels populars valencians durant la votació. Foto: PPCV.

Isabel Bonig ha fet un discurs de reivindicació de la “ideología politica” com a arma necessària per a reforçar el partit i posar-lo a punt de governar “en qualsevol moment” perquè, segons ha avançat en referència a la majoria parlamentària on recolza en govern de Ximo Puig, “el tripartit no se sent còmode” governant els valencians. “Porten tant anys ensenyant a odiar la Comunitat Valenciana i el PP que ara no saben què fer. Quina estafa el govern del Titànic i quina decepció l’esquerra valenciana”, ha sentenciat Bonig.

Perdó per la corrupció

Bonig ha sigut molt explícita quan ha demanat perdó pels casos de corrupció comesos per càrrecs del PPCV. “Hi hagué gent que es va aprofitar dels valencians de bona fe i dels militants honrats. Demane perdó perquè no ho vam detectar a temps. Ho vam pagar molt car. Demanem perdó per darrera vegada.”

La presidenta del partit ha intentat rentar així un problema que encara haurà d’arrossegar durant molt de temps, almenys fins que concloguen els processos judicials oberts, alguns en plena instrucció, com ara el cas Taula. L’aparent demostració d’humilitat ha quedat molt matisada tot seguit. “No demanaré perdó per ser del PPCV”, ha assegurat Bonig.

Comparteix

Icona de pantalla completa